24 / 04 / 2024

TSKB GYO Adana Otel Projesi şirketi Yarsuvat Turizm'e dönüştü!

TSKB GYO Adana Otel Projesi şirketi Yarsuvat Turizm'e dönüştü!

TSKB GYO, Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iştirak edilen Bilici Yatırım TSKB GYO Adana Otel Projesi Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanlı şirketin tür değiştirilmek suretiyle bir bütün halinde "Yarsuvat Turizm Anonim Şirketi" isimli Şirkete dönüştürülmesine karar verdi.



TSKB Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bugün düzenlenen toplantıda adi ortaklık tür değişimi hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) açıklama yayınladı.

TSKB GYO'nun bugünkü toplantısında alınana kararlar doğrultusunda,

Adana Ticaret Odası'na 69178 Ticaret Sicil numarası ile kayıtlı olan yüzde 50 - yüzde 50 oranında Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iştirak ettiği Bilici Yatırım TSKB GYO  Adana  Otel Projesi Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanlı Şirketin tür değiştirilmek suretiyle tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir bütün halinde "Yarsuvat Turizm Anonim Şirketi" isimli Şirkete dönüştürülmesine oy birliğiyle karar verildi.
  
Yüzde 50 oranında iştirak ettiğimiz Adi Ortaklığın tür değiştirmesinin amacı; işletmenin tür değişimi yapıldıktan sonra 31 Aralık 2019 tarihine kadar Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile yüzde 50 - yüzde 50 oranında eşit hissedar olduğu Anavarza Otelcilik A.Ş. ile birleştirilmesi, pay sahipleri bu birleşme ile herhangi bir hak kaybına uğruyor.

Bu birleşme ile;
  
Adi Ortaklığın infisahi halinde Adi Ortaklık üzerinde bulunan ve Otel'in mütemmim cüzü olan demirbaşlarının bölünemeyecek olması ve eşit oranda paylaşımında yaşanacak sıkıntılar ortadan kalkacak.

· Adi Ortaklık işletmemizde daha önce Otel'in demirbaş alımları için temin edilen Yatırım Teşvik Belgesi Anavarza Otelcilik A.Ş. unvanlı Şirketimize geçecektir. Bu teşvik belgesinde bulunan yüzde 60 oranında Kurumlar Vergisi indirimi ve yüzde 25 oranında yatırıma katkı payından Anavarza Otelcilik A.Ş. faydalanacak. 2019 yılı Vergi indirim tutarı yaklaşık 4 milyon 500 bin TL olup, bu tutar her yıl endekslemeye tabi olacak.

Anavarza Otelcilik Şirketi nakit akımına olumlu etki yapacak ve diğer vergisel avantajlara da sahip olunacak.

Bu birleşme ile hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik olmayacak.

TSKB GYO KAP açıklaması:

Yönetim Kurulumuzun bugünkü toplantısında;

Adana Ticaret Odası'na 69178 Ticaret Sicil numarası ile kayıtlı olan %50 - %50 oranında Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile iştirak ettiğimiz Bilici Yatırım TSKB GYO Adana Otel Projesi Adi Ortaklığı Ticari İşletmesi unvanlı Şirketin tür değiştirilmek suretiyle tüm aktif ve pasifleri ile birlikte bir bütün halinde "Yarsuvat Turizm Anonim Şirketi" isimli Şirkete dönüştürülmesine oy birliğiyle karar verilmiştir.

%50 oranında iştirak ettiğimiz Adi Ortaklığın tür değiştirmesinin amacı; işletmenin tür değişimi yapıldıktan sonra 31.12.2019 tarihine kadar Bilici Yatırım Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ile %50 - %50 oranında eşit hissedar olduğumuz Anavarza Otelcilik A.Ş. ile birleştirilmesidir. Pay sahipleri bu birleşme ile herhangi bir hak kaybına uğramamaktadır.

Bu birleşme ile;

· Adi Ortaklığın infisahi halinde Adi Ortaklık üzerinde bulunan ve Otel'in mütemmim cüzü olan demirbaşlarının bölünemeyecek olması ve eşit oranda paylaşımında yaşanacak sıkıntılar ortadan kalkacaktır.

· Adi Ortaklık işletmemizde daha önce Otel'in demirbaş alımları için temin edilen Yatırım Teşvik Belgesi Anavarza Otelcilik A.Ş. unvanlı Şirketimize geçecektir. Bu teşvik belgesinde bulunan %60 oranında Kurumlar Vergisi indirimi ve %25 oranında yatırıma katkı payından Anavarza Otelcilik A.Ş. faydalanacaktır. 2019 yılı Vergi indirim tutarı yaklaşık 4.500.000 TL olup, bu tutar her yıl endekslemeye tabi olacaktır.

· Anavarza Otelcilik Şirketi nakit akımına olumlu etki yapacak ve diğer vergisel avantajlara da sahip olunacaktır.  

 Bu birleşme ile hissedarlık yapısında herhangi bir değişiklik olmayacaktır.


Geri Dön