26 / 04 / 2024

'TT Arena, 1 saatte boşalacak'

'TT Arena, 1 saatte boşalacak'

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, 2015 yılı mart ayında, metro hattında 3. tüpün devreye girmesiyle 50 bin kişinin 1 saat içinde Türk Telekom Arena Stadı'ndan ayrılabileceğini söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Levent-Hisarüstü Metrosu Son Ray Kaynağı Töreni'nin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.


Bu projenin yanı sıra bir başka önemli projelerinin de Sanayi Mahallesi'ni Seyrantepe'ye bağlayan hat olduğunu ifade eden Elvan, şöyle konuştu:


"Şu anda biliyorsunuz orada 2 tane tüp geçidimiz var. Çalışma nedeniyle şu anda kapalı ama önümüzdeki dönemde açacağız. Özellikle Türk Telekom Arena açısından sıkıntı yaşanıyordu. Aşağı yukarı 24 bin kişi, stattan bir saatte tahliye olabiliyordu. Bunun 50 bine çıktığını düşünürseniz, aşağı yukarı 2 saatlik bir sürede stadın boşaltılabilmesi mümkün olacak. Şu anda ancak bu iki tüple 5 dakikada bir sefer yapılabiliyor. Yani Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye. 3. bir tüp yapımına başladık. 3. tüp yapımını da tamamlamak üzereyiz. Ne zaman bitiriyoruz? Mart 2015'te. 3. tüpü bitirdiğimizde 2.5 dakikada bir Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye sefer yapma imkanımız olacak ve 50 bin seyircinin 2 saatte değil 1 saatte tahliyesini tamamlamış olacağız, mevcut metro hattını kullanarak. Şu anda biliyorsunuz Sanayi Mahallesi ile Seyrantepe arasındaki hat yapım çalışmaları nedeniyle kapalı. 26 Eylül itibariyle biliyorsunuz maçlar da başladı. O nedenle biz de elimizi biraz çabuk tuttuk, 26 Eylül tarihi itibariyle 2 tüpü açacağız. Daha önce kapattığımız 2 tüpü açacağız. Sanayi Mahallesi'nden Seyrantepe'ye ulaşım imkanını sağlayacağız. Mart 2015 tarihi itibariyle 3. tüpü hizmete sokarak aşağı yukarı 2.5 dakikada bir sefer yapma imkanına kavuşacağız. 50 bin seyircinin bir saat içinde o bölgeyi terk etmesine, stadı boşaltılabilmesine imkan sağlayacağız."


Geri Dön