24 / 04 / 2024

TÜDEMSAŞ'tan demiryolu işçilerine 5 yıldızlı vagon!

TÜDEMSAŞ'tan demiryolu işçilerine 5 yıldızlı vagon!

TÜDEMSAŞ, zorlu arazi şartlarında görev yapan TCDD çalışanlarına daha güvenli ve konforlu bir yaşam alanı sunan "Mobil Personel Konaklama Vagonu" üretimine başladı



Türkiye Demiryolu Makineleri Sanayi A.Ş (TÜDEMSAŞ), zorlu arazi şartlarında görev yapan TCDD çalışanlarına daha güvenli
 ve konforlu bir yaşam alanı sunan "Mobil Personel Konaklama Vagonu" üretimine başladı.

TÜDEMSAŞtan yapılan yazılı açıklamada, yeni bir proje ile arazide görev yapan demiryolu personeline yönelik konforlu ve güvenli yaşam alanı sunan Mobil Personel Konaklama Ünitesinin üretimine Sivasta başlandığı bildirildi.

Açıklamaya göre, TCDDden 2 yıllık sipariş alan TÜDEMSAŞ, 2011 yılı sonuna kadar 35, 2012 yılında da 35 olmak üzere toplam 70 konaklama vagonu üretecek. Hayata geçirilen proje kapsamında ünitenin ilk beşini hazır hale getirerek teslimatını yapan TÜDAMSAŞ, Aralık ayı içinde de günde bir vagon üreterek yıl sonuna kadar 35 üniteyi teslim edecek.

TÜDEMSAŞ Araştırma, Planlama ve Koordinasyon Dairesi Başkanlığı tarafından projesi hazırlanan "Mobil Personel Konaklama Ünitesi" 4 personelin tüm yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde hazırlandı.

Dört yatak kapasiteli olan vagonda, oturma odası, mutfak ve banyo gibi alanların yanı sıra elektrik ocağı, televizyon, klima, elektrikli radyatör ve termosifon gibi ekipmanlar yer alıyor. Alüminyum duvarlı ve ısı yalıtımlı olarak imalatı yapılan ünite, personelin açık arazide maruz kalabileceği, aşırı sıcak ve soğuk gibi zor koşulları da en aza indiriyor.

TÜDEMSAŞın imal ettiği ilk 5 Mobil Personel Konaklama Ünitesinin 5 vagonu, TCDD Genel Müdürlüğü Cer Teslim Alma Müdürlüğüne TÜDEMSAŞ Genel Müdürü Selim Dursun tarafından teslim edildi.

Dursun, fabrikada yapılan bu vagon sayesinde yolda zor şartlarda çalışan personelin insani ihtiyaçlarının bir çoğunun karşılanmış olacağını belirterek, "Bu vagon TCDDnin personeline ne kadar değer verdiğinin bir kanıtıdır. İmalatta emeği geçen tüm personele teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

AA


Geri Dön