24 / 04 / 2024

Tüketici güven endeksi 2,1 yükseldi!

Tüketici güven endeksi 2,1 yükseldi!

Tüketici güven endeksi ekim ayında geçen aya göre yüzde 2,1 yükselişe geçti.



Tüketici güven endeksi ekim ayında  geçen aya göre yüzde 2,1 artış gösterdi.Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayına ilişkin tüketici güven endeksini açıkladı.

TÜİK ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası iş birliğiyle yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan mevsim etkilerinden arındırılmış tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya göre yüzde 2,1 arttı. Eylülde 55,8 olan endeks değeri ekimde 57'ye yükseldi.

Hanenin maddi durum beklentisi endeksi, söz konusu dönemde yüzde 1,1 artış göstererek 74,8 oldu.

İşsiz sayısındaki beklenti

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; genel ekonomik durum beklentisi ekim ayında yüzde 3,4 artarak 71'den 73,4'e çıktı.

İşsiz sayısı beklentisi endeksi bir önceki aya göre yüzde 2,7 yükselerek ekimde 56,8 olarak gerçekleşti.Tasarruf etme ihtimali endeksi ise eylül ayında 22,8 iken ekim ayında yüzde 0,2 artışla 22,84 oldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön