29 / 03 / 2024

TÜLOMSAŞ'tan milli tren projesi!

TÜLOMSAŞ'tan milli tren projesi!

Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından milli tren üretilecek...



Türkiye'nin ulaşım sistemini hızlı ve modern ağlara dönüştüren Yüksek Hızlı Tren'in (YHT) yerli imkânlarla üretilmesi için ilk adım atılıyor. Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi A.Ş. (TÜLOMSAŞ) tarafından üretilecek milli tren için proje yapımında danışmanlık ve teknik destek alınmak üzere ihale yapılacak. Teknik özellikleri ve standartları belirlenen YHT vagonlarının projesi çizildikten sonra TÜLOMSAŞ'a teslim edilecek. TÜLOMSAŞ da Eskişehir'deki fabrikasında üretimi yaparak treni hizmete sunacak.


İHALE 22 OCAK 2015'TE 

Trenin teknik aksamına ilişkin çalışmalar proje çizimini gerçekleştiren firma tarafından hazırlanacak. Ancak trenin dış ve iç görsel görünümü TÜLOMSAŞ'ın verdiği tasarım üzerinden yapılacak. Danışmanlık firması, üretim ve test aşamalarında da teknik destek sağlayacak. Ayrıca TCDD makinistleri de trenin teknik özellikleri konusunda eğitilecek. Davet usülüyle yapılacak olan ihale 22 Ocak 2015'te gerçekleştirilecek. Projenin çizim, hazırlık ve uygulama safhalarını sürdürecek danışman firma, TCDD'nin taleplerine göre tasarım yapacak. TCDD tarafından teknik şartnamenin haricinde milli trende olması gereken özellikleri içeren talep listesi de ihaleye eklendi. Talepler arasında birinci sınıf, business ve ekonomi sınıflarında seyahat, snack bar, engelli oturma yerleri gibi standartlar yer alacak. 

İstanbul-Eskişehir-

Ankara hattındaki hızlı trenlerin yerli tesislerde üretilmesiyle ilgili çalışmayla, teknik özellikleri birebir modern hızlı trenlerle uyumlu vagonlar üretilecek. Proje ve danışmanlık çalışmasını yürütecek firma kapalı teklifle belirlenecek.


Sabah


Geri Dön