25 / 04 / 2024

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı!

TÜMAŞ ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı!

Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik Anonim Şirketi (TÜMAŞ) ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı. Düzenlenen törene Büyükelçi Richard Peter Moore ve iki mühendislik şirketinin yetkilileri katıldı...




Türk Mühendislik Müşavirlik Ve Müteahhitlik Anonim Şirketi (TÜMAŞ) ile İngiliz inşaat şirketi RMJM arasında mutabakat zaptı imzalandı.


İngiltere'nin  Ankara  Büyükelçiliği'nde düzenlenen törene Büyükelçi Richard Peter Moore ve iki mühendislik şirketinin yetkilileri katıldı.


İmza töreninde konuşan Büyükelçi Moore, 2010 yılında başbakan olarak göreve geldiğinde David Cameron'un ilk yurt dışı ziyaretini Türkiye'ye yaptığını hatırlatarak bu kararın Türkiye'nin İngiltere için ne kadar önemli bir ülke olduğunu gösterdiğini ifade etti.


Yükselmekte olan tüm piyasalarda yaşanan son ekonomik çalkantılara rağmen Türkiye'ye dair uzun vadeli ekonomik beklentilerin son derece cesaret verici olmayı sürdürdüğüne dikkati çeken Moore, şunları kaydetti:


"İngiliz ekonomisi, zorlu ekonomik dönemini geride bıraktıkça Türkiye'ye olan ihracatının artacağına eminim. Çünkü Türkiye sadece dinamik bir piyasa değil aynı zamanda Kafkasya ve Orta Asya'ya açılan bir kapı. Dolayısıyla iki firma arasında imzalanacak mutabakat zaptından dolayı burada sizi ağırlamaktan gurur duyuyorum.


Moore, RMJM'nin Türkiye piyasasında 15 yıllık deneyime sahip olduğunu belirterek "Bu anlaşmaya taraf olması, Türk ekonomisin uzun vadedeki potansiyeli için de bir güvenoyu aslında" dedi.


İmzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde tarafların müteahhitlik alanında işbirliğine gitmesi öngörülüyor.



AA


Geri Dön