25 / 04 / 2024

TÜMEXPO Fuarı sona erdi!

TÜMEXPO Fuarı sona erdi!

22-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) gerçekleştirilen TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları sona erdi. Dört gün süren etkinlik kapsamında çeşitli konferans, B2B görüşmeleri, sunum ve tanıtımlar yapıldı.



AA'nın global iletişim ortağı olduğu, 22-25 Ekim tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi'nde (ICC) gerçekleştirilen TÜMEXPO, ALLINTECH ve Helal Expo Fuarları sona erdi. Çok sayıda girişimciyle devlet-özel sektör paydaşını bir araya getiren eş zamanlı fuarlar, 300 firma ve 40 bin ziyaretçinin katılımı ile tamamlandı.


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) tarafından Discover Events organizasyonuyla düzenlenen TÜMEXPO 2015'in cuma günkü resmi açılış törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı.


Dört gün süren etkinlik kapsamında çeşitli konferans, B2B görüşmeleri, sunum ve tanıtımlar yapıldı.


Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası iş birliği ile G20 himayesinde düzenlenen KOBİ Şurası'nda, başta G20 ülkelerinden temsilciler olmak üzere, özel sektör, çok uluslu kalkınma kuruluşları, politika yapıcılar ve düzenleyici otorite temsilcileri, İslami finansın KOBİ'lere sunduğu imkanları ele aldı.


Türkiye'nin milli savunma, teknoloji, enerji gibi inovasyon teknolojileri çalışmaları ALLINTECH Fuarı'nda sergilenirken, Suudi Arabistan, Pakistan, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) gibi stratejik ülkelerin savunma ve içişleri bakanlıklarıyla, önemli firma yöneticileri de fuara ilgi gösterdi. 


Fuarlar ücretsiz ziyaret edildi


TÜMSİAD ve Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği (GİMDES) ile ilk kez bu yıl ortak bir platform oluşturan Discover Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, B2B görüşmeler neticesinde katılımcı firmaların yeni pazarları keşfetmesine vesile olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.


TÜMEXPO, HELAL EXPO ve Allintech Fuarları ile fuarlar kapsamında gerçekleşen KOBİ Şurası, Tıp & Ecza ve Fıkıh çalıştaylarına çok sayıda devlet adamı, yabancı konuk ve girişimcinin katıldığını belirten Ete, etkinliklere gıda, makine, inşaat, kozmetik ve teknoloji firmalarının ilgi gösterdiğini söyledi.


Fuarlara katılımın ücretsiz olduğunu hatırlatan Ete, ALLINTECH Fuarı'na ilişkin şunları aktardı:


"İnovasyon teknolojileri zirvesinde savunma sanayisine tedarikçi olabilecek firmalar bir araya geldi. Üniversiteler ve firmalar, teknoparklarda yeni projeler üretmek amacıyla ilk adımları attı. Fuara katılan Microsoft, 5 yaşındaki çocukların bilgisayar programlama ve yazılım üzerinde çalışmalarına imkan sağlamak amacıyla yeni atılımlar gerçekleştirdi."


"Helal Zirvesi her yıl Türkiye'de yapılacak"


Toplam 26 ülkeden gelen Dünya Helal Konseyi üyelerinin ağırlandığı Helal Zirvesi'nin her yıl Türkiye'de yapılacağının müjdesini veren Ete, "Tıp, ecza, fıkıh ve kimya alanında yapılan şuralar neticesinde helal kapsamındaki gelişmelerin, karar ve duyuruların temeli artık Türkiye'de atılacak" dedi.


Ete, 2. KOBİ Şurası kapsamında ise Dünya Bankası ve İslam Kalkınma Bankası yetkililerinin katılımcılara hitap ettiğini, KOBİ'ler için İslami finansla ilgili önemli yol haritaları çizildiğini kaydetti.


TÜMEXPO Fuarı ile ilgili de değerlendirmeler yapan Ete, "Türkiye'ye katma değeri olacak, stratejik öneme sahip fuar ve zirveler düzenlemeye devam edeceğiz. Pek çok sektör için ülkemizi bir üst olarak konumlandırmak gayreti içerisindeyiz. Discover Events olarak yılda 20-25 zirve ve fuar düzenlemeyi hedefliyoruz. Helal gıda alanında lider ülke olacağız" ifadelerini kullandı.


AA


Geri Dön