25 / 04 / 2024

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

Tunç Soyer'den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle buluştu. Gerçekleştirilen buluşmada 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi verildi.



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu’nun temsilcileriyle Tarihi Havagazı Fabrikası’nda bir araya geldi. Özgürses Gazetesi'nde yer alan habere göre, gerçekleştirilen buluşmada  İzmir  Büyükşehir Belediyesi İmar Denetim Dairesi Başkanlığı’nın koordine ettiği İTO, EBSO, TMMOB’a bağlı meslek odaları, Yapı Denetim Kuruluşları Birliği, 14 ilçe belediyesinin temsilcileri ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili birimlerinden meydana gelen 40 kişilik İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu üyelerine taslağın hazırlanmasına sundukları katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim edildi. İmar Yönetmeliği Çalışma Komisyonu şehrin ekonomik, sosyolojik, demografik  yapısıyla iklim koşullarını dikkate alarak ortak akılla İzmir’in İmar Yönetmeliğini hazırlamıştı. 

Tunç Soyer den İmar Yönetmeliği teşekkürü!

Ortak akılla şekillenmesi önemli

İzmir Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliği’ne katkılarından ötürü komisyon üyelerine teşekkürlerini sunan Başan Tunç Soyer, “Katılımcı zemin üzerinde ortaya çıkan eserler çok daha güzel oluyor. Sizler yüreklerinizi ortaya koydunuz. İzmir için iyi bir şeyler yapmaya gayret ettiniz” dedi.

Hedef yaşam kalitesini yükseltmek

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Suphi Şahin ise yaptığı açıklamada yönetmeliğin katılımcı ve demokratik bir ortamda ortak akılla hazırlandığını söyleyerek şu şekilde konuştu: 

“4 ay boyunca komisyon üyelerimizle bu yönetmeliği tartıştık. Vatandaşlarımızın lehine, hukuki ve yasal çerçevede kentimizin daha iyi yaşam kalitesine ulaşması için çalıştık. Sayımız çoktu. Bu kadar kalabalık olması ise bizim için bir ilkti. Emek veren komisyon üyelerimize teşekkür ediyoruz” 


Geri Dön