26 / 04 / 2024

Turgut Özal'ın Marmaris'teki Issız Köşk'ü kaçak çıktı!

Turgut Özal'ın Marmaris'teki Issız Köşk'ü kaçak çıktı!

Marmaris'te Turgut Özal döneminde yaptırılan, 18 yıldır hiçbir cumhurbaşkanı tarafından kullanılmadığı için 'Issız Köşk' olarak anılan Devlet Konukevi'nin kaçak olduğu ortaya çıktı...



Marmaris'te, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal tarafından yaptırılan, ölümden sonra boş kalan Devlet Konukevi'nin kaçak ve ruhsatsız olduğu ortaya çıktı. Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Dursun Kaplan, Okluk Koyu kıyısındaki Issız Köşk için 'İl Genel Meclisi aracılığıyla valilikten yıkım için talepte bulunacağız' dedi. Marmaris'in 13 köyünün SİT bölgesinde kaldığını, vatandaşın başını sokacak ev dahi yapamadığını belirten CHP'li Kaplan 'Devletin, hatta en tepesindekilerinin yaptırdığı Konuk Evi'ne yasalmışçasına bakılırken, ev yapamadığı için çocuklarını evlendiremeyen köylülere, tek bir çivi çakmaya kalkıştıklarında bile ceza kesiliyor. Şimdi Antalya Valisi olan dönemin Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'a başvurarak  yıkılmasını istedik. Valilik, konutun kaçak olduğunu doğrulamasına rağmen yıkım isteğimize ret cevabı verdi. İl Genel Meclisi aracılığıyla yeniden aynı talepte bulunacağız' dedi.

TURİZMDE KULLANILABİLİR

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün geçen şubatta, kentin temsilcilerini kabülünde de Issız Köşk gündeme gelmişti. Gül'e, Cumhurbaşkanlığı'na ait Devlet Konukevi'nin değerlendirilmesi için proje sunuldu. Konukevi'nde yabancı devlet büyüklerinin ağırlanması, turizme katkı sağlanması istendi. Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hayati Nizamoğlu, Cumhurbaşkanı'nın talep doğrultuda bir düşüncesinin olduğunu ancak Pembe Köşk ile Tarabya'daki köşkte yapılan bakım nedeniyle bunu ertelediğini belirtti.

ÖZAL'IN KARARGAHIYDI

Konukevi Okluk Koyu'nda, 32 dönümlük arazi üzerine kurulu. 230 metrekarelik yapıda 4 oda, 1 salon var. Konut 1989'da merhum Özal tarafından yaptırıldı. Özal, 4 yıl boyunca tatilini bu konutta geçirdi. Zaman zaman işlerini buradan yönetti, şortuyla gazetecilerin karşısına geçti, soruları yanıtladı. Ancak Turgut Özal, 1993 yılında vefat edince konukevi de boş kaldı.

Ender Türkkan / AKŞAM


Geri Dön