26 / 04 / 2024

Turhal TOKİ Konutları başvuru şartları açıklandı!

Turhal TOKİ Konutları başvuru şartları açıklandı!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve TOKİ işbirliği ile yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında Turhal'da yapımı devam eden konutların başvuruları 01-31 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacağını belirtti. Başvuru şartları şöyle:



Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve  TOKİ  işbirliği ile yürütülen Sosyal Konut Projesi kapsamında Turhal'da yapımı devam eden konutların başvuruları 01-31 Mart 2015 tarihleri arasında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı na yapılacağı belirtilmişti.

 

Turhal Kaymakamlığı'ndan yapılan açıklamaya göre 2+1 konutlar, 35.100 TL üzerinden 270 ay taksitli olarak satışa sunulacak. 


Söz konusu konutlar için başvuruda bulunmak isteyen ve Turhal sınırları içerisinde en az bir yıldır ikamet edenler başvurularım şahsen 01 Mart 2015/31 Mart 2015 tarihleri arasında başvuru formu ve gerekli belgelerle birlikte Turhal Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapmaları gerekiyor. 


Yapılan açıklamaya göre başvuru şartları, başvuru içiıı gerekli belgeler ve hak sahiplerinin belirlenmesi şu şekilde: 


BAŞVURU ŞARTLARI


Başvuru sahiplerinin aşağıda yer alan özellikleri taşıması gerekmektedir. 

1-T.C. vatandaşı olmak, 

2-21 yaş ve üzerinde olmak,ancak eşi vefat etmiş olan çocuklu dul kadınlarda yaş şartı aranmaz 

3-Kamuıla kurulmuş sosyal güvenlik kurumlarına tabi olmamak, 

4-3294 sayılı Kanun'a uygunluğu ilgili SYD Vakfı tarafından tespit edilmek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflanndan yardım alıyor veya alabilecek durumda olmak, 

5-En az bir yıldır Hırlıal ve bağlı köylerinde ikamet etmek, 

6-Kendisi ile eşi, velayeti altındaki çocuklarının mülkiyetinde herhangi bir konutu bulunmamak, 

7-Bir lıane halkı adına (yani kişinin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocuktan adına) yalnızca bir adet başvuru yapmak, 

8-TOKİ konutlarından satın almamış olmak ve TOKİ konut kredisi kullanmamış olmak. 


BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER 


Başvuru sahipleri; 

1-Nüfus Cüzdanı fotokopisini, 

2-İkametgâh ilmühaberini [Konutlanıı yapılacağı yer sınırlan içerisinde en az 1 (bir) yıldır ikamet ettiğine dairj, 

3-T.C. Kimlik Numaralarını (bütün aile bireylerinin), 

4-Ayrıca, özürlü vatandaşlarımız özürlü kimlik kartının fotokopisini veya tam teşekküllü bir devlet hastanesinden alınmış sağlık heyet raporunu (en az % 50 özürlü olduğuna dair) ibraz edeceklerdir. 

Başvuru sahibi ayrıca Başvuru Förmıuıda istenilen diğer belgeleri vermekle yükümlüdür. 

Eksik evrak ibraz edenler kuraya katılma lıaklarını kaybedeceklerdir. 


Yukarıda yer alan başvuru şartlarına sahip olan; 1. Kategori olan "En az %50 özürlü vatandaşların" 2. Kategori olaıı "Diğer alıcı adaylarının" başvuruları ayn olarak 2 kategoride kabul edilecektir. 


3294 sayılı kanun kapsamında bulunan özürlü vatandaşlar için söz konusu il/ilçede yapılacak toplam konut sayısının % 10'una kadar kontenjan ayrılacaktır. Yüzde hesaplanması sonucunda 0,1'llk artış bile özürlülerin lehine bir Cıst tanı sayıya tamamlanır. 


HAK SAHİPLERİNİN BELİRLENMESİ 


Başvunılanıı yapılmasının ardından Vakıf tarafından lıakkında 3294 sayılı Kanun kapsamında olduğuna dair Vakıf Mütevelli Heyet Kararı alınanlar arasından konut hak sahiplerini belirlemek üzere TOKİ tarafından belirlenecek yer ve tarihte, asil ve yedek fayda sahipleri kurası noter huzurunda çekilecektir. Kurada % 50 oranında yedek liste belirlenecektir. 


Hürsöz Gazetesi


Geri Dön