25 / 04 / 2024

Turistlere kiraya verilen villalar haksız rekabet yaratıyor!

Turistlere kiraya verilen villalar haksız rekabet yaratıyor!

Çeşmeli otelciden, villa rekabetine önlem talebi Çeşmeli otelciler, turistlere kiraya verilen villaların haksız rekabet yarattığını belirterek, Maliye Bakanlığı ' nın bu konuda harekete geçmesini istiyor...



ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel Kurban Bayramı'nın kısa olmasının sadece Çeşme'de değil bütün Türkiye'de yurtiçi ve yurtdışı talebini kıstığını söyledi. Öncel. "Şu anda beklediğimiz gibi gitmiyor. Yurtiçi ve yurtdışından talebin çok fazla olduğunu söyleyemem. Çeşme'de turizm sezonunu uzatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Türkiye'de okullar açıldığı zaman herkes yazlıklarını terkediyor, şehir biraz atıl duruma giriyor, turistlerle başbaşa kalıyoruz. Oysa eylül ve ekim ayları Çeşme'nin en güzel zamanları. O yüzden ÇEŞTOB olarak aktiviteler yaparak sezonu uzatmaya çalışıyoruz" diye konuştu. 


Çeşmeli otelciden, villa rekabetine önlem talebi Çeşmeli otelciler, turistlere kiraya verilen villaların haksız rekabet yarattığını belirterek, Maliye Bakanlığı'nın bu konuda harekete geçmesini istiyor. Turizmciler, villaların kayıtdışı oldukları için vergi de ödemediğini düşünüyor.



Türkiye'nin en gözde tatil merkezlerinden biri olan Çeşme'deki otelciler turistlere kiraya verilen villaların haksız rekabetinden şikayetçi. Haksız rekabeti önlemek için geçtiğimiz ağustos ayında suç duyurusunda bulunan Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Maliye Bakanlığı'nın bu konuda harekete geçmesini bekliyor. ÇEŞTOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysi Öncel, Çeşme'de usulsüz şekilde turistlere kiraya verilen villalar hakkında Bakanlığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, "Bu konuya devletin bir an önce el atması gerektiğini söyledi. 


Kanuni çerçeve içerisinde herkesin evini kiraya verebileceğini vurgulayan Veysi Öncel, "Ama hiçbir kayıt olmadan, hiçbir vergi vermeden haksız kazanç elde edilen bir çalışmayı hiçbir şekilde onaylamıyoruz. İnternet sitesinde kiralık villa, ev veya kiralık odaya girildiği zaman bununla ilgili olarak yüzlerce ilan görülebiliyor. Otellerle resmen rekabet ediyorlar. Bu haksız rekabet kampanyası başlattıklarını ve bu kampanya kapsamında belirlenen 106 fikirden yaklaşık 20'sinin hayata geçmesi için yerel yönetimlerle, ilgili bakanlıklarla görüştüklerini hatırlatan Öncel, 'Alaçatı ve Çeşme için Bir Fikrim Var' kampanyasında uygulanabilirliği olan 15 projeyi ve Çeşme için olmazsa olmaz 3 projenin hayata geçmesiyle Çeşme'nin dünya markası olacağım söyledi. Öncel, projelerin hayata geçmesi için sezonun bitmesini beklediklerini belirterek, "İnşaat yasağı var, harekete geçmek için inşaat yasağının bitmesini bekliyoruz. Projelerin takipçisi olacağız. 


Çeşme'de 5 tane tarihi çeşmeyi bulduk, Vakıflar'dan bunların tadilatıyla, onarımıyla ilgüi gerekli izinleri aldık. Şimdi bu tarihi yüzyılı geçen çeşmeleri turizme kazandıracağız. Çeşme'yi dünya markası yapacak proj eleri adım adım hayata geçirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı. 


Kanuni şartlar içerisinde vergisini verdikten sonra tabii ki kiraya verebilir, bunu kimse engelleyemez ama bir yandan bir otelci yanında adam çalıştırıyor, vergisini ödüyor diğer yandan hiçbir şey yapmadan pansiyon gibi evini kiralıyor. ÇEŞTOB olarak biz sadece suç duyurusunda bulunduk. Maliye Bakanlığı harekete geçecek ki takip-kontrol yapacak" dedi. 



Dünya 


Geri Dön