29 / 03 / 2024

Mehmet Okay: Sosyal donatıları metrekare olarak satmıyoruz!

Mehmet Okay: Sosyal donatıları metrekare olarak satmıyoruz!

Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, " Biz sosyal donatıları metrekare olarak satmıyoruz. Satanlar ise fiyatları düşükmüş gibi gösterip haksız rekabet yaratıyor " dedi




Uzun süredir tartışılan konut satışlarındaki net-brüt farkı, sektör oyuncularını da karşı karşıya getiriyor. Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Biz sosyal donatıları metrekare olarak satmıyoruz. Satanlar ise fiyatları düşükmüş gibi gösterip haksız rekabet yaratıyor" dedi.


Bazı projelerde sosyal donatı alanı, asansör boşlukları ve yangın çıkışlarının da satışa sunulan konutun metrekaresine dahil edilmesi vatandaşı 'yanıltırken' satışını net üzerinden yapan gayrimenkul şirketleri de durumdan mustarip. Bunlardan biri de Ant Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay. "Biz sattığımız net metrekarenin üzerine depo ve otopark alanlarını veriyoruz" diyen Okay, "Metrekaresi 4 bin TL'den sattığımız projenin yanındaki proje, 3 bin TL'den çıkıyor. Çünkü sosyal donatıları da ekliyor. Bu da haksız rekabet yaratıyor. 


Bakanlık bu duruma bir dur diyecek, o uygulamayı bekliyoruz" değerlendirmesinde bulunuyor. 


1 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir an önce 'net-brüt' düzenlemesi isteyen Ant Yapı 2013 sonuna kadar 1 milyar dolarlık yeni yatırıma hazırlanıyor. Beylerbeyi'nde- de Antteras adını verdikleri 130 dönüm arazi üzerinde 140 konutluk lüks bir projeye , başladıklarını anlatan Okay, "Bu araziyi 4.5 yıl önce Ankaralı bir gruptan aldık. Ruhsatı aldık, inşaata başladık. Öncelikli olarak kendi portföyümüze satacağız. Projenin toplam değeri 300 milyon dolar" derken, Ümraniye'de Akasya Grup ile birlikte Akasya Park projesinin içindeki 550 adet rezidansı hayata geçireceklerini  anlatıyor. 


Rusya'da 1.5 milyar dolarlık devam eden taahhüt işleri olduğunu anlatan Mehmet Okay, "Olası bir kriz durumunda yurtdışı işleri her zaman işe yarar" diye konuştu. İnşaat sektörüne son dönemde başka sektörlerde faaliyet gösteren firmaların girmesine tepki gösteren Okay, "Herkes bildiği işi yapsın" uyarısında bulundu. 


Habertürk Gazetesi/Yelda AKGÜN ŞENEL


Geri Dön