25 / 04 / 2024

Turizmciler Afyon'da biraraya gelecek!

Turizmciler Afyon'da biraraya gelecek!

Turizmciler Afyon'da biraraya gelecek. Afyon, Isparta, Kütahya, Uşak, Burdur'daki, otel, restoran ve ilgili turizm sektörü temsilcileri T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı Koordinasyonunda Afyonkarahisar'da biraraya geliyor.



Turizm sektöründe eğıtimm kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmeyi hedefleyen TUYUP (Turizm Sektöründe işverenlenn ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Artrılması Projesi) kapsamında düzenlenen Bilgilendirme toplantısı 17 Kasım 2014 tarihinde Afyonkarahısar Anemon Otel de gerçekleştirilecek. Toplantıya Afyon Valiliği, Afyon. İsparta. Kütahya. Uşak. Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bölgede turizm sektöründe faaliyet gösteren oteller, tesislerin yönetialen. birlikler, sanayi ve ticaret odalan, sivil toplum kuruluşları, basın mensupları, sendikalar, üniversitelerin ilgili bölümlerinden akademisyenler ve eğitim kuruluşları katılacak. Katılımcılar; Hayata geçirilecek "özel Eğitim Kuponları' uygulaması. 


çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması ve bu alandaki bilinirliğin artınlması için yeşil yıldız belgesi farkı odalık programı, turizm sektörü işgücü araştırması ve turizm sektörünün hizmetine açılacak online bilgi bankası hakkında bilgilendirilecek. 


SEKTÖRÜN EĞİTİM İHTİYAÇLARI GİDERİLMESİ HEDEFLENİYOR 


Dünya turizm sektörü içinde 38 milyona yaklaşan yıllık yabancı ziyaretçi sayısı ile dünyada 6. sırada yer alan Türkiye'de yıllık 32.3 milyar dolarlık turizm geliri elde ediliyor. T.C Kültür ve Turizm Bakanlığı 2023 yılı vizyonu olan 50 mrfyon turist ve 50 milyar dolar turizm geliri hedefi doğrultusunda hayata geçirilen TUYUP Projesi ile sektörün eğitim ihtıyaçlannın giderilmesine destek vermek hedefleniyor. Bu kapsamda turizm sektörü işgücü araştırması de eğitim planlamalarının daha etkin yapılması ve çevreye duyarlı tesis (Yeşil Yıldız) uygulamalarının teşviki ile doğal kaynakların etkin kuBanımı destekleniyor. 


Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Devteti'nin malı katkısıyla hayata geçirden Projenin Sözleşme Makamı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'dır. 


Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda Atman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GİZ) liderliğindeki konsorsiyum tarafından yürütülen Projenin toplam bütçesi 7.5 milyon Euro.


Afyon Gazete


Geri Dön