25 / 04 / 2024

Armutlu Jeotermal Su Sistemi projesi Afyon'da tanıtıldı!

Armutlu Jeotermal Su Sistemi projesi Afyon'da tanıtıldı!

Armutlu Belediyesi'nin hazırladığı Armutlu Jeotermal Su Sistemi projesi (ARJESS) Afyon'da düzenlenen seminerde tanıtıldı. Jeoloji Mühendisi Serkan Cebeci, 150 Milyonluk Yatırım Gelecek ARJESS Projesi'nin sonuçlarına değindi.



Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği (JKBB) işbirliğinde Afyonkarahisar'da düzenlenen 'Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Eğitim Semineri'ne Termal Belediye Başkanı İsmail Atik, Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan ve belediye meclis üyeleri de katıldı. Seminerde Armutlu Belediyesi'nin hazırladığı Armutlu Jeotermal Su Sistemi Projesi Jeoloji Mühendisi Serkan Cebeci tarafından tanıtıldı. 


150 Milyonluk Yatırım Gelecek ARJESS Projesi'nin sonuçlarına değinen Jeoloji Mühendisi Serkan Cebeci, proje sonrasında Armutlu'ya yaklaşık 150 Milyon TL'lik yatırımın geldiğini, proje öncesinde sadece 200 kişilik bir termal otel ve 2 adet hamamın işletmeciliği yapılırken, proje sonrasında yaklaşık 3000 kişilik termal tesis yatırımının temellerinin atıldığını ve projenin belediye bütçesine yıllık 2 Milyon TL'lik katkısı olacağını belirtti. Ayrıca, proje kapsamında ilçenin Bozburun mevkiinde planlanan yaklaşık 1000 dönümlük alanın alt ölçek planlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylandığı ve bu bölgede yaklaşık 4 adet beş yıldızlı termal otelin tahsisinin yapılmasını beklediklerini açıkladı. 


Büyük beğeni kazanan ve diğer belediyelere örnek olan proje hakkında konuşan Armutlu Belediye Başkanı Mehmet Birkan, "Belediyemiz tarafından sunulan ARJESS Projesi'nin sunumu, birliğe üye çok sayıda belediye başkanı, meclis üyeleri, teknik personeller ve jeotermal konusunda uzman akademik personellerin katılımıyla gerçekleşmiştir" dedi. 


Birkan: Yatırımlarımız Devam Edecek Birkan, projenin Doğu Marmara Kalkınma Ajansı, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başarılı bulunarak karşılıksız hibe almaya hak kazandığını kaydetti. Birkan, şöyle devam etti: "Armutlu Belediyesi olarak politikamız; yeraltı kaynaklarımızı en iyi şekilde değerlendirerek, yenilenebilir ve özellikle sürdürülebilir bir işletmecilik yapılmasını sağlamak ve termal suyu ilçemizde turizm alanında kullanarak, ilçemizi dört mevsim turizmin yaşanacağı Marmara Bölgesi'nin önemli bir turizm merkezi haline getirmektir. Yatırımlarımız projeler tamamlanıncaya kadar devam edecektir" Seminerde jeotermal konusunda uzman Yrd. Doç. Dr. M.Ali Danışman tarafından Jeotermal Kaynak Aramalarında Jeofizik Uygulamaların Yeri ve Önemi; Prof. Dr. Şakir Şimşek tarafından Türkiye'deki Reenjeksiyon Uygulamaları; Prof. Dr. Mahmut Parlaktuna tarafından İşletme Aşamasında Ölçüm, Kayıt Alma ve Önemi; Kemal Akpınar tarafından ise Belediyelerin Jeotermal Sondaj Çalışmalarında Dikkat Etmesi Gereken Hususlar hakkında katılımcılara bilgi verildi. 


Yalova Hayat


Geri Dön