29 / 03 / 2024

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi!

Turizmde 90 proje için yatırım teşvik belgesi!

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, ocak-mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı.




Ekonomi Bakanlığınca, yılın ilk 3 aylık döneminde turizm sektöründe 90 tesis projesi için yatırım teşvik belgesi verildi. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliğinden (AKTOB) derlenen verilere göre, ocak-mart döneminde Türkiye'de 69'u yeni yatırım olmak üzere 90 tesis projesi yatırım teşviklerinden yararlandı. Yeni yatırımların toplam bütçesi 1 milyar 9 milyon liraya ulaştı, Antalya 11 yeni projede 484 milyon lira ile en büyük payı aldı. 


Antalya'yı İstanbul, Aydın, Konya, Trabzon, İzmir, Muğla, Nevşehir ve  Ankara  takip etti. Yılın ilk 3 aylık döneminde teşvik alan alan 90 tesiste 18 bin 585 yeni yatak yer alacak. Bu yatırımlarla 4 bin 249 kişiye yeni istihdam olanağı sağlanacak. Teşvik belgesi alan yatırımlar, vergi indirimi, sigorta primi işveren hissesi, faiz desteği, yatırım yeri tahsisi. KDV istisnası, gümrük vergisi muafiyeti gibi teşviklerden faydalanıyor. 



Günboyu 


Geri Dön