26 / 04 / 2024

Turizmde 'devre mülk tatili' modeli!

Turizmde 'devre mülk tatili' modeli!

Koronavirüs dönemi boyunca boş kalan tesisler, devre tatil modeline geçiyor. Devre mülk sahipleri ise bu durumu fırsata çevirmek için harekete geçti.



Devre tatil modeli, pandeminin ardından turizm sektörünü olumlu etkileyecek. Akşam'da yer alan habere göre; pandemin azalmasıyla artık turistlerin kalabalıklardan uzak, izole tatili seçeceğini söyleyen Devremülk ile Devre Tatil Yatırımcılar ve Pazarlamacılar Derneği (DDYP) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Doğan, "Devre mülk ve devre tatil modeli bu dönemde öne çıkacak turizm çeşitlerinden olacak" şeklinde konuştu. 

Turizmde devre mülk tatili modeli!

146 MİLYAR DOLAR KATKI

Doğan "Bu turizm modelinde Türkiye ve yurtdışındaki tesisler eşleştiriliyor. Türkiye'den isteyen turist yurtdışındaki bu tesislere gidiyor, oradakiler de buraya geliyor. Bir nevi değiş tokuş usulüyle çalışan bu turizm modeli sayesinde dünya ekonomisine yılda 146 milyar dolar katkı sağlanıyor. Sadece konaklama tesislerine değil, bulunduğu şehrin ekonomisine ciddi katkı sağlayan bu model pandemi döneminde tesislerin dolmasını sağlayabilir" diye konuştu.

ÜYE SAYISI YÜKSELİYOR

16 ülkede 58 tesisi ve 130 bin üyesiyle dünyada devre tatil modelini en iyi uygulayan kurumları arasında olan  Hapimag'in üyeleri pandemide daha da arttı. Hapimag Resort Operasyonları Türkiye, İspanya, Hollanda Direktörü Kerem Demirkol, şu açıklamalarda bulundu: "Pandemi güvenli bir tatil deneyiminin ne kadar önemli olduğunu göstermiş oldu. Biz de hem rezervasyonlarımızda hem de bizlere ulaşan sorularda bu modele rağbetin artacağını görüyoruz. Bodrum'daki devre mülkümüze bu yıl ağırlıklı Türk, Alman, İsviçreli , İtalyan ve Hollandalı misafirler ilgi gösteriyor."

DÜNYANIN HERHANGİ BİR YERİNDE İKİNCİ EV OLANAĞI

İçerisinde bir evin ihtiyacının bulunduğu tüm gereçlerin olduğu devre mülk ve devre turizm tesisleri, dünya genelinde özellikle çocuklarıyla tatil yapmak isteyen kalabalık ailelerce seçiliyor. Ülkemizde devre mülk ve devre tatil hizmeti sunan 102 tesis ve bunlara üye 250 bin kişi bulunuyor. 

Turizmde devre mülk tatili modeli!

DESTEK SAĞLANIRSA 7 MİLYAR DOLAR GELİR

Devre tatil modelini fırsata dönüştürmek isteyenler bu alanlara yatırım yapmak için çalışmalarda bulunuyor. Sinpaş GYO Marmaris'in İçmeler bölgesinde zengin yabancı turistin ilgisini çekmeyi planladığı 546 daireden oluşacak bir devremülk projesine başladı. Hattuşa Oteller Grubu da devremülk ve devre tatil modeliyle yeni projelere başlamayı amaçlıyor. Mehmet Ali Doğan, konuyla ilgili şunları söyledi: "Ticaret Bakanlığı hukuki düzenlemeler yapar, Kültür ve Turizm Bakanlığı da turizm tesisleri yönetmeliğinde sektörümüzü tanımlarsa 2023 yılında 4 milyon yerli 4 milyon da yabancı turist bu sisteme üye olabilir. Sektör ülkeye yıllık 5-7 milyar dolar ekonomik katkı sağlar.''

Devre tatillerde bu sorunu yaşayanlar dikkat!


Geri Dön