23 / 04 / 2024

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Türk Akımı inşaatı yılın ikinci yarısında başlıyor!

Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin inşaatının ikinci yarısında başlayacağını açıkladı.



Gazprom Yönetim Kurulu Üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlamayı planladıklarını söyledi. Aksyutin, Türk Akımı projesinin Rusya topraklarındaki inşaatın büyük oranda tamamlandığını anlattı. Gazprom Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev de Kuzey Akım 2 izinlerinin de AB nezdinde alınmaması için bir neden görmediklerini söyledi.


Sabah 


Haber Akşam'da şu şekilde yer aldı


Gazprom Türk Akımı'nın inşaatı için planlanan tarihi acıkladı. Buna göre, bu yılın ikinci yarısında Türk Akımı'nın deniz kısmının inşaatına başlanması planlanıyor. 


RUS Gazprom'un yönetim kurulu üyesi Oleg Aksyutin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin deniz kısmındaki inşaatına bu yılın ikinci yarısında başlamayı planladıklarını söyledi. Aksyutin, Türk Akımı projesinin Rusya topraklarındaki inşaatının büyük oranda tamamlandığını anlattı. Projede deniz kısmı inşaatınını ise yakında başlayacağını belirten Aksyutin, "Bu yılın ikinci yarısında deniz kısmının inşaatına başlamayı planlıyoruz" dedi. 


TEKNİK ŞEMAYA DEVAM 

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev de, Kuzey Akım boru hattında kullanılan teknik şemanın, Kuzey Akım 2 projesinde de kullanılacağına işaret etti. 


AB reddetmez 

MEDVEDEV, şöyle devam etti: "Eğer bir politik karar alınmazsa, Kuzey Akım 2 projesinin inşaatını AB'nin reddedeceğini düşünmüyorum." Doğu Avrupa ülkeleri, Rusya’nın Avrupa’ya doğalgazı mevcut hatlardan göndermesi sayesinde aldıkları yıllık 3 milyar $'lık transit ücretini kaybetmek istemediğinden projeye karşı çıkıyor. 


Akşam 


Geri Dön