25 / 04 / 2024

Türk boya sektörünün iç pazar büyüklüğü 2,2 milyar dolar!

Türk boya sektörünün iç pazar büyüklüğü 2,2 milyar dolar!

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), gerek üretim teknolojisi gerekse inovatif ürünlerde bölgesinin en güçlü oyuncularından biri olan Türkiye'yi üretim üssü ve cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı.




 Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD), gerek üretim teknolojisi gerekse inovatif ürünlerde bölgesinin en güçlü oyuncularından biri olan Türkiye'yi üretim üssü ve cazibe merkezi haline getirmek için kolları sıvadı. Almanya, İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya, Portekiz gibi Avrupa devleri küçülürken Türk boya sektörü büyümeye devanı ediyor. Hedefe Avrupa 3'üncülüğünii koyan boyacılar, Paintistanbul Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Fuar ve Kongresi'nde buluştu. Yabancı katılımı da rekor seviyeye ulaşan Paintistanbul Fuarı, BOSAD ve CNR işbirliği ile 23 - 25 Ekim 2014 tarihleri arasında CNR Expo Yeşilköy'de. 


BOSAD, fuar ile eşzamanlı olarak boya teknolojisindeki en son yeniliklerin masaya yatırıldığı bir de kongre düzenlendi. Uluslararası katılımlı Paintistanbul 2014 Boya Sanayi, Hammadde ve Yardımcı Maddeler Kongresi için Türkiye'ye gelen isimlerden biıi de inovasyon konusunda dünya çapında tanınan, pazarlama dâhisi Peter Fisk oldu. BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Faik Bitlis, Paintistanbul ile ilgili olarak, "Yıllık 850 bin ton üretime ve 2,2 milyar dolarlık iç pazar büyüklüğüne ulaşan Türk toya sektörünü bölgenin yatırım üssü ve cazibe merkezi haline getirmek istiyoruz. Bu yıl üçüncüsünü düzenlediğimiz Paintistanbul Fuarı giderek büyüyor, bu yıl bir önceki fuarın üzerine çıktık. Fuar, gelişen yapısıyla bizi bu uzun vadeli hedefe daha da yaklaştırıyor" diye konuştu. 

Türk boya sektörünün iç pazar büyüklüğü (boya tüketimi) 2,2 milyar dolar. Boya, boya hammaddeleri ve yapı kimyasalları ihracatı ise 1 milyar doları aşmış durumda. 

ürkiye, Avrupa'nın en büyük 5'inci boya üreticisi konumunda bulunuyor. Avrupa ülkelerindeki küçülmeye karşın Türk boya sektörü büyümeye devam ediyor. Sektörün hedefi kısa ve oıta vadede Avrupa'nın en büyük 3 üreticisi arasında yer almak. Boya sektöründe, direkt ve dolayk olarak 300 bin kişi çalışıyor. 


Konya Yenigün


Geri Dön