19 / 04 / 2024

Türk inşaat sektörü, devlet desteği bekliyor!

Türk inşaat sektörü, devlet desteği bekliyor!

Dünyanın en önemli müteahhitlik firmaları arasında ilk sıralarda yer alan Türk inşaat sektörü, acil devlet desteği bekliyor.



Dünyanın en önemli müteahhitlik firmaları arasında ilk sıralarda yer alan Türk inşaat sektörü, acil devlet desteği bekliyor. Yurtiçi ve dışında önemli projelere imza atan Ant Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay da bu desteklerin 'bir an önce' gelmesi gerektiğini söyledi. Okay, Ant Yapı'nın yurtdışında taahhüt, yurtiçinde ise proje geliştirdiğini belirterek, son dönemlerde Rusya ile olan ilişkilerin gerilmesi nedeniyle 'kan kaybedildiğini' ifade etti. Okay, "Rusya'da işler yapıyoruz. Orada Türk bayrağını temsil ediyoruz. Avrupa'nın en yüksek kulelerini yapıyoruz. 200 metre yaptık. Turizm adına yeni açılımlar oldu ama inşaat için böyle bir açılım yapılmadı. İnşaat için de bu yönde bir adımın atılmasını bekliyoruz" dedi. 



İnşaat sektörünün yeni teşviklere ve sektöre özel desteklere ihtiyacı olduğunu söyleyen Okay, "Bürokrasinin de azaltılması gerekiyor. Yurtdışında yeni kontratların yapılması ya da yurtdışına malzeme gönderilmesi konusunda bile sorun yaşanıyor. Gecikmeler oradaki pazarlarımızı kaybetme tehlikesini doğuruyor. Bu sorunların aşılması için hızla hareket edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü orada hızla kan kaybediyoruz. Bu anlamda devletten destek bekliyoruz" diye konuştu. 



Sabah Ek


Geri Dön