19 / 03 / 2024

Türk inşaat sektörü gurbetçilerle bir araya gelecek!

Türk inşaat sektörü gurbetçilerle bir araya gelecek!

Evim Türkiye Fuarı, 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşecek. Fuara Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli firmaları katılım gösterecek.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın desteği ile Demirören Medya ve İstexpo ortaklığıyla düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı 8-10 Şubat tarihleri arasında Almanya’nın Düsseldorf şehrinde gerçekleşecek.

Son Söz Gazetesi'nde yer alan habere göre, Türk inşaat ve gayrimenkul sektörünün en önemli firmalarının katılım göstereceği fuara ziyaretçiler ücretsiz giriş yapabilecekler. Birçok ünlü isim de Avrupa'da yaşayan Türkler'le buluşacak.

Bakan Kurum'dan destek

Evim Türkiye Fuarı’na destek verdiklerini dile getiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “Yurt dışında ülkemizi tanıtan fuarlar, organizasyonlar bize ve sektörümüze olumlu bir şekilde yansır. Tüm sektör temsilcilerini Evim Türkiye Fuarı’na katılmaya davet ediyorum” diye konuştu.

''Düsseldorf çok doğru bir adres''

Almanya’daki Türk vatandaşlarının yanı sıra Türkiye’de yatırım yapmak isteyen Almanlara da bir şekilde ulaşılması gerektiğinin altını çizen Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel ise “Türkiye ekonomisinin yararına olacak her organizasyonu destekliyoruz. Düsseldorf da bu organizasyon için çok doğru bir adres” ifadelerini kullandı. 

''İstanbul'u Düsseldorf'a taşıyoruz''

Evim Türkiye fuarında yatırımcılarla bir araya gelecek İstanbul Ticaret Odası’nın başkanı Şekib Avdagiç, “İnanıyorum ki, Şubat ayında ilki düzenlenecek Evim Türkiye Fuarı kendi alanında marka haline gelecektir. Evim Türkiye, inşaat sektörümüz için önemli bir çıkış noktası sağlayacak. İnşaat ve gayrimenkul sektörü, yeni satış imkânlarını çok uzakta değil, Avrupa’daki Türkiye’de bulacak. Dövizdeki dalgalanmadan etkilenmeyen gurbetçilerimiz de, birikimlerini en iyi şekilde bu sektörde değerlendirme ve daha da kazançlı çıkma şansına sahip olacak. Evim Türkiye Fuarı, başta Almanya olmak üzere tüm Avrupa’da yaşayan yabancıların Türkiye’de bir gayrimenkul yatırımı yaparak, yatırımcı Türk vatandaşı olmaları için de ciddi bir fırsat. Avrupa’daki Türkler, baba diyarı topraklarda bir ev, ofis ya da arsa satın alarak hem güzel bir yatırım yapacaklar hem de doğdukları topraklara biraz daha yaklaşacaklar” diye konuştu. 

''Ülkemiz dünyanın her köşesinde söz sahibi olacak''

Türklerin dünyanın her bölgesinde başarılı girişimciliğiyle öne çıktığını söyleyen Avdagiç, “Türkler, bulundukları ülkenin ekonomisine dinamizm katıyor. Bu sayede Türkiye’yi de dünyanın her köşesinde başarıyla tanıtıyorlar. Yaşadıkları ülkenin vatandaşlığını alarak, ülkemizin dünyanın her köşesinde söz sahibi olabilmesi yönündeki temel taşları oluşturuyorlar. Bu büyük bir misyondur. Biz de İTO olarak yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın her türlü yatırımında yanında olduğumuzu Almanya’da bir kez daha ifade edeceğiz” açıklamasında bulundu. 

3 çatı dernekden destek

Düsseldorf’ta gerçekleşecek Evim Türkiye Gayrimenkul Fuarı’na Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği (KONUTDER), İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER), Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) de destek veriyor. Katılımcı markalar, 6 bin metrekare fuar alanında 3 gün boyunca projelerini sunup satış yapabilecek. Gayrimenkul firmaları, bankalar ve değerleme uzmanlarının bulunacağı fuarda birçok şehirden farklı gelir grubuna hitap eden projeler tanıtılacak.


Geri Dön