26 / 04 / 2024

Türk inşaat şirketleri yatırımlarını Makedonya’ya yapıyor!

Türk inşaat şirketleri yatırımlarını Makedonya’ya yapıyor!

Perakendeden inşaata, finanstan hizmetlere kadar Türk şirketlerinin Makedonya’daki yatırımları 1.8 milyar dolara ulaştı. Türk inşaat şirketleri bölgede büyük yatırımlara imza attı.



Perakendeden inşaata, finanstan hizmetlere kadar Türk şirketlerinin Makedonya’daki yatırımları 1.8 milyar dolara ulaştı. AB üyesi olması beklenen Makedonya’da 2011’den beri bankacılık hizmeti veren Halkbank Makedonya Genel Müdürü Bilal Sucubaşı, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Makedonya’nın başkenti Üsküp Türk şirket centtemi olma yolunda. Üsküp’te inşaattan perakendeye bankacılıktan turizme birçok yatırım yapan Türkler başı çekiyor. Türk şirketleri 1.8 milyar dolar yatırımlarıyla Makedonya’nın en çok yatırım yapan listesinde 4. sırada yer alıyor.

Halkbank Makedonya ise ülkede Türk yatırımcıların vazgeçilmezi halde. Makedonya ekonomi yönetiminin ülkede yabancı yatırımları artırma kararlılığında olduğunu belirten Halkbank Makedonya Genel Müdürü Bilal Sucubaşı, açıklamalarda bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre Sucubaşı, “Sağlanan vergi muafiyetleri, stratejik konum, eğitimli işgücü Makedonya’nın dünyanın her yerinden yatırımcı ilgisi görmesini sağlıyor. NATO ve AB üyeliği sonrasında aynı fırsatlar sunulamayabilir. O yüzden Makedonya’da bugünden yer almak kazançlı olabilir. Türkiye’den birçok şirket, Makedonya’da inşaattan gıda üretimine, otomotiv yan sanayiden hizmete kadar önemli yatırımlara imza attı. Daha fazlası için, bankamız asli görevi olan finans desteğinin dışında danışmanlık gibi birçok başka alanda da hizmet veriyor” açıklamasında bulundu.


Geri Dön