29 / 03 / 2024

Türk inşaatçılar İran'daki projelerde yer almak istiyor

Türk inşaatçılar İran'daki projelerde yer almak istiyor

Son dönemde İran ile yapılan karşılıklı iyi niyet turları meyvelerini vermeye başladı



Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir, Türk inşaatçıların İran’da gerçekleştirilen konut projelerinde yer almak istediklerini açıkladı
Bakan Demir, temaslarda bulunmak üzere gittiği Tahran’da İran Bayındırlık ve İskan Bakanı Ali Nikzad ile görüştü. Demir, İranlı Bakan ile görüşmesinde yaptığı konuşmada, iki ülkenin tarihi ve ortak kültürel değerlere sahip olduğunu bildirdi.
Türkiye’nin son birkaç yıl içinde inşaat sektörünün Türkiye’de olduğu gibi dünyanın farklı ülkelerinde büyük projelere imza attığını belirten Bakan Mustafa Demir, bu alandaki tecrübelerini İran ile paylaşmak istediklerini kaydetti.

Türk inşaatçılar dünya ikincisi
Türkiye’nin müteahhitlik alanında Çin’den sonra dünyada ikinci sırada yer aldığını ifade eden Demir, “Türk inşaat firmaları dünyanın her yerinde büyük projeler gerçekleştiriyor. İran’daki konut yapım projelerinde de firmalarımız yer alabilir. Türkiye ve İran’ın inşaat alanında işbirliğine gitmesinin diğer alanlardaki işbirliğini de olumlu etkileyeceği kanaatindeyim” şeklinde konuştu. 
İranlı Bakan Nikzad ise Türkiye’nin inşaat sektöründeki tecrübe ve birikimlerinden yararlanmak istediklerini belirterek ortak inşaat projeleri gerçekleştirebileceklerini bildirdi. Bakan Nikzad, Türkiye’nin başarısı ve kalkınmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

İnşaat firmaları projeleri için yeni arsa arayışında
Aralarında Dumankaya İnşaat, Kavi Yapı ve Ersev İnşaat’ın da bulunduğu bazı inşaat firmaları arsa arayışına girdi. Markalı konut projelerine imza atan inşaat firmaları, önümüzdeki dönem hayata geçirecekleri konut projeleri için arsa sahiplerinden teklif bekliyor.
İnşaat firmaları ağırlıklı olarak tanıdıkları ve bildikleri çevreden pek dışarı çıkmak istemezken kendilerine belli bir müşteri kitlesi oluştururdukları belli çevreleri tercih ediyor. Markalı konutlar dahi İstanbul’da yaka değiştirmeye sıcak bakmıyor.
Gerçekleştirdiği projeler ile isminden sıkça söz ettiren Dumankaya İnşaat’ta yeni projeleri için arsa arayan bir diğer firma. Türkiye’nin önde gelen inşaat gruplarından biri olan ve 47 yıllık geçmişe sahip olan Dumankaya, İstanbul’un her iki yakasında da özgün ve yenilikçi projelere imza atıyor. Halen kentin 9 ayrı noktasındaki şantiyelerinde inşaatlarını tüm hızıyla sürdüren grup, önümüzdeki dönemde gerçekleştireceği projeleri için İstanbul ili sınırları içerisinde, imarı alınmış ve proje geliştirmeye uygun arsalar alacağını açıkladı.
Sefaköy Home Art Evleri’ndeki son dairelerin satışlarını bitirmek üzere olan Kavi Yapı’nın tercihi Maltepe, Kartal, Ataşehir ve Çekmeköy bölgeleri. Buralarda lüks konut inşa etmek isteyen Kavi Yapı, arsa sahiplerinden gelen teklifleri değerlendirecek.
Kavi Yapı Satış Müdürü Murat Toros’un yaptığı açıklamaya göre; firma şimdiye kadar yapmış olduğu projelerden çok daha farklı konsepte sahip, birçok projede eksik kalmış olan sosyal aktiviteleri de içerisine alacak prestijli projeleri inşa etmek için arsa araştırıyor.
Halkalı Bölgesi’ni kendine üs olarak seçen Ersev İnşaat’ta bölgede butik projeler hayata geçirmek için uygun niteliklere sahip arsa arıyor. Teslim etmeye hazırladıkları Sevinç Evleri 2’nin bulunduğu Halkalı ve civarında satın almak ya da kat karşılığı inşaat yapmak üzere arsalar arayan Ersev İnşaat, önümüzdeki günlerde yeni konut projeleri için kolları sıvayacak.
Tebernüş Kireçci


Geri Dön