24 / 04 / 2024

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi!

Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke Ruanda'da Türk yatırımcılar enerjiden inşaata, eğitimden üretime kadar pek çok alanda faaliyet gösteriyor



 Türkiye'nin Kigali Büyükelçisi Burcu Çevik, Türk iş insanlarının Afrika ülkelerinden Ruanda'daki yatırımlarının 400 milyon dolara yükseldiğini açıkladı.

Bucu Çevik, Türkiye'nin Ruanda ile siyasi ve ekonomik ilişkilerine ilişkin Anadolu Ajansı muhabirinin sorularını cevapladı.

Türk iş insanlarının yatırımlarının, Ruanda'daki doğrudan yabancı yatırımlar içinde yüzde 13'lük kısmı kapsadığını belirten Çevik, "Türk iş insanlarının Ruanda'daki yatırımları 400 milyon dolara yükseldi." diye konuştu.

Çevik, iki ülke ticari ilişkilerinin sürekli arttığına işaret ederek, Ruanda'nın ticari olarak güvenilir, siyasi olarak istikrarlı ve hukuk üstünlüğüne bağlı bir ülke olduğunu söyledi.

Dünya Bankasına göre Afrika'da ikinci en kolay yatırım imkanına sahip ülke olan Ruanda'da Türk iş insanları, enerjiden inşaata, eğitimden üretime birçok alanda faaliyet gösteriyor.

Çevik, Türk iş insanlarının Ruanda'da mobilya, inşaat malzemeleri, su arıtma sistemleri, ev eşyaları ve temizlik malzemeleri alanında da yatırım ve ticaret yapma fırsatı olduğu bilgisini verdi.

Ruanda'nın  Ankara  Büyükelçiliği 2013 yılında açılırken Türkiye'nin Kigali Büyükelçiliği ise 2014'te faaliyete geçti.

 

İnşaat sektöründe Afrika yeni pazar olacak!


Geri Dön