29 / 03 / 2024

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi kurulması netleşti!

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nin kurulması netleşti. Eğitim alanındaki dev işbirliği hakkında bilgi veren Bakan Fikri Işık, “Üniversite İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi’nin yakınında inşa edilecek” dedi.



Türkiye'de teknoloji ve AR-GE yatırımlarına katkı sağlayacak Türk-Japon Üniversitesi'nin kurulması netleşti. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, üniversite binasının İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edileceğini bildirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı dönemindeki Japonya ziyareti sırasında imzalarının atıldığı Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulması için çalışmalar sürüyor.


JAPON BAKAN TÜRKİYE'DE

Üniversitenin kurulmasına ilişkin detayların görüşülmesi, bilim ve eğitim alanındaki ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla Türkiye'de bulunan Japonya Eğitim, Kültür, Spor, Bilim ve Teknoloji Bakanı Hakubun Shimomura, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ı ziyaret etti. Bakanlıkta gerçekleşen görüşmede, bilim ve teknoloji alanında iki ülke ilişkilerinin daha da ileri götürülmesi kararlaştırıldı. Görüşmede, gelecek yıllardan birinin, “Türk-Japon Bilim Yılı” ilan edilmesi için prensip kararı alınırken, TÜBİTAK ile Japon Bilim Teşvik Kurumu'nun ortak çalışması kararlaştırıldı.


MÜFREDAT HAZIRLANACAK

Türk-Japon Bilim ve Teknoloji üniversitesinin ayrıntılarının da ele alındığı görüşmede konuşan Işık, ortak üniversite fikrinin heyecan verici olduğunu ve bunun için adresin Türkiye olacağını bildirdi. Ülkeler arasında geçen yıl başlayan görüşmeler neticesinde, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi'nin kurulmasının netleştiğini aktaran Işık, üniversitenin İstanbul ve Kocaeli arasında, Bilişim Vadisi'nin yakınında inşa edileceğini ifade etti. Söz konusu bölgeyi teknolojik üs haline getireceklerini belirten Işık, şunları kaydetti: “Bilim ve teknoloji alanında güzel bir üniversitenin kurulması çabasındayız. Müfredatın hazırlanması ve öğretim üyelerinin belirlenmesi çalışmalarımız sürüyor. Kısa zamanda çalışmalarımızı bitirmek istiyoruz. Üniversite kurulduğunda öğrenci ve öğretim üyesi değişimleri gibi pek çok çalışmayı gerçekleştireceğiz. İki ülke arasındaki ilişkiler çok daha gelişecek.”

Yeni Şafak



Geri Dön