20 / 04 / 2024

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katıldı. Törende açıklamalarda bulunan Erdoğan; "Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi...




Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış töreninde değerlendirmelerde bulundu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türk-Alman Üniversitesi Yeni Binalarının açılış törenine katılan Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Türk-İtalyan Üniversitesi gibi ortak üniversitelerin kurulmasına ilişkin çalışmalar devam ediyor." dedi.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasının devamında, "Türk-Alman Üniversitesinin başarısı, bu anlamda yeni ortak üniversitelerin kuruluş süreçlerinde örneklik teşkil edecektir." dedi.

Türk Alman Üniversitesi yeni binaları açıldı!

Açılış törenine katılan Almanya Başbakanı Merkel'in konuşmasında; "2013'ten bu yana faaliyette bulunan Türk-Alman Üniversitesinde, bu kampüsün açılışıyla gelecekte 5 bin öğrencinin eğitim görmesi planlanıyor. Türk-Alman Üniversitesi, Türkiye ile Almanya arasındaki iş birliğinin olağanüstü bir örneğidir. Bu kampüs, öğrencilerin dünyaya açık olmasını simgeliyor, Türk-Alman ortaklığını simgeliyor." ifadeleri yer aldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ve Türk Alman Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruldu!


Geri Dön