25 / 04 / 2024

Türk Kızılay, İdlib'te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!

Türk Kızılay, İdlib'te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!

Türk Kızılay, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib ilinde inşasını tamamladığı briket evlerden 784'üne aileleri yerleştirmeye başladı.



Türk Kızılay, Suriye’nin kuzeybatısındaki İdlib'de inşaatını bitirdiği briket evlerden 784'üne aileleri yerleştirmeye başladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İdlib'de yapımına başlanan 5 bin briket evin çalışmalarını sürdüren Türk Kızılay, ilk olarak Sarmada ilçesinin Meşhed Ruhin bölgesinde dörtlü bloklar halinde brüt 38 metrekarelik bin 290 briket evin ilk etap çalışmasını bitirdi.

Sermada ilçesindeki briket evlerin açılış töreninde, tamamlanan evlerden 748'ine aileler yerleştirilmeye başlanırken, kalan 540 briket evin yapım çalışmasının sürdüğü belirtildi.

Türk Kızılay, İdlib te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!

Törende proje bölgesinde ayrıca çocuk oyun parkı ve sağlık ocağının da açılışı gerçekleştirildi. Briket evlerin açılış töreninde açıklamalarda bulunan Türk Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, "Bugün Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Türkiye'deki insani yardım kuruluşlarımızın tamamının desteği ile başlatılmış olan bu kalıcı konut seferberliğinde insanlar kalıcı çözümlere bir adım daha yaklaşıyor." diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın briket evleri projesini yakından takip ettiğini dile getiren Kınık, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanımız zeytin ağaçlarının altında, yağmurdaki balçıkta çamura bulanmış bir çocuğun ve ailenin halini görünce bizlere talimat verdi. 'Bu insanlara koruma sağlayın, bu insanların sırtını duvara yaslayacakları bir barınma sağlayın. Bu insanların ayaklarını çamurdan kurtarın.' dedi."

Kınık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve sivil toplum kuruluşlarına da projeye destekleri için teşekkür etti.

Türk Kızılay, İdlib te tamamladığı 784 briket eve aileleri yerleştiriyor!

- Meşhed Ruhin Briket Ev Projesi

Meşhed Ruhin Briket Ev Projesi kapsamında yapımı tamamlanan briket evler; 2 oda, mutfak, avlu ve tuvalet/duştan meydana geliyor.

Briket evlerin bulunduğu bölgede temiz su ihtiyacı olduğu göz önüne alınarak, evlerde foseptik çukur ve temiz-atık su hatları gibi kalıcı altyapı sistemleri oluşturularak hijyen ihtiyacının giderilmesi planlanıyor

Proje bölgesinde 22 derslikli okul da yer alıyor. Oyun parkının da yer aldığı proje bölgesinde bir de sağlık ocağı yapıldı.

Sadakataşı, İdlib'teki 250 briket evi savaş mağdurlarına teslim etti!


Geri Dön