19 / 04 / 2024

Türk mobilyacıları İSMOB ile Almanya’da!

Türk mobilyacıları İSMOB ile Almanya’da!

Son 2 yıldır dünya genelindeki gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Türk mobilya sektörünün gelişimine öncülük eden TÜYAP, MOSDER ile organize ettiği İSMOB'nın tanıtım çalışmalarının sonuncusunu Almanya'da gerçekleştirdi.



Son 2 yıldır dünya genelindeki gerçekleştirdiği tanıtım çalışmaları ile Türk mobilya sektörünün gelişimine öncülük eden TÜYAP, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile organize ettiği İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB)'nın tanıtım çalışmalarının sonuncusunu Almanya'da gerçekleştirdi. TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü, bu yıl 1.5 milyar tüketiciyi kapsayacak şekilde gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla mobilya ihracatında İSMOB’un payının artacağını belirtti.


İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB)'un yurtdışı tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. TÜYAP'ın, Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) ile Türkiye mobilya sektörünün hak ettiği yere gelmesi için organize ettiği İSMOB'un tanıtım çalışmalarının sonuncusu Almanya'nın Bad Salzuflen kentindeki MOW Fuarı'nda gerçekleşti.


Yılbaşında 12'ncisi düzenlenen, 107 ülkeden 132 bini aşkın sektör profesyonelini ağırlayarak bir rekora imza atan İSMOB'un Almanya'da gerçekleştirdiği organizasyonda sektör temsilcileri ve fuar katılımcılarıyla bir araya gelindi.


"HEDEFİMİZ İKİNCİLİĞE ÇIKMAK"

İtalya'nın moda şehri Milano, Moskova ve Dubai'nin ardından Almanya'da gerçekleştirilen tanıtım çalışmalarıyla ilgili olarak açıklamalarda bulunan TÜYAP Genel Müdürü İlhan Ersözlü; "Bu yılki rekorumuzu egale etmek, ülkemizin mobilya alanındaki yetkinliğini gözler önüne sermek için dünya genelinde 1.5 milyar tüketiciyi kapsayacak bir tanıtım çalışmasına başladık. Avrasya'nın en büyük, dünyanın alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İSMOB ile pazardaki Çin ve İtalyan ağırlığını kırmak, Türkiye'nin konumunu ikinciliğe yükseltmek istiyoruz" dedi.


"İHRACAT HEDEFİNİN YÜZDE 25'İ SAĞLANIYOR"

Mobilya'da ihracat hedefinin önemli bir bölümünün İSMOB'da sağlandığına dikkat çeken Ersözlü; "Yılın ilk 8 ayında 6.25 milyar dolarlık üretim gerçekleştirdi. İSMOB'un 2017 tanıtım çalışmalarıyla yüzde 25 olan ihracat payını daha yukarılara taşımayı hedefliyoruz. Almanya bu hedeflerimiz doğrultusunda önemli bir pazar. Sektör temsilcileri ve fuar katılımcılarıyla bir araya gelerek 2017 yılındaki yeniliklerimizi paylaştık. Önceki yıllarda yüzde 10 seviyesinde olan yabancı katılımcı sayımızı yüzde 30 seviyesine taşıdık. Ocak ayına kadar dünyadaki en büyük mobilya zincirlerini, alım yapan mağaza gruplarını ziyaret etmeye devam edeceğiz" açıklamasını yaptı.


“2023 HEDEFLERİMİZE İSMOB İLE ULAŞACAĞIZ”

İSMOB’un Türk ve mobilya sektörünü bir araya getiren en önemli organizasyon olduğunu ifade eden MOSDER Başkanı İsmail Doğan ise fuarın Türkiye mobilya ihracat hedefi olan 3 milyar doların yüzde 25’ini karşıladığını söyledi. İSMOB’un sektöre katkısının büyük olduğunu vurgulayan Doğan sözlerine şöyle devam etti: “Mobilyacılar olarak bizim 2023’de 10 milyar dolarlık ihracat hedefimiz bulunuyor. Bu rakama ancak yeni pazarlarla ulaşabiliriz. Dolayısıyla İSMOB bizim için çok önemli bir fırsat.”


120 BİN METREKAREDE 1000’DEN FAZLA MARKAYA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

  1. Avrasya Bölgesi'nin en büyük, dünyanın mobilya alanında en önemli üçüncü mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB), 10-15 Ocak 2017 tarihleri arasında TÜYAP'ta 13. kez trendlerin belirlendiği adres olacak.
  2. 14 salon ve 120 bin metrekarelik alanda 1000'den fazla markanın ürünlerini tüketicilerin beğenisine sunacak.
  3. 2017 yılında ilk kez fuarda 350 metrekarelik 'Trend Alanı' yer alırken, el sanatlarının önemine de dikkat çekilecek.
  4. Dört farklı el sanatı altında hazırlanacak eserler, alanında uzman kişiler tarafından tanıtılacak.
  5. Ziyaretçiler Ebru, Tezhip, Ahşap gibi etkinliklerin yer alacağı İstanbul Mobilya Fuarı (İSMOB)'da bu sanatları deneyimleyebilecek.
  6. Altı gün boyunca mobilya sektöründeki tüm gelişmelerin takip edilip, deneyimlenebileceği İSMOB 2017, 12. kez düzenlenen geleneksel "Tasarım Yarışması"na da ev sahipliği yapacak. Mobilyada en özgün-tasarımsal ürünlerin kategorilerine göre ödüllendirildiği yarışmada, bu yıl da yüzlerce mobilya jüri üyelerinin beğenisine sunulacak.


ALTI YURT DIŞI OFİSİ VE YİRMİYİ AŞKIN YURT DIŞI TEMSİLCİLİĞİ

TÜYAP’ın Kahire, Sofya, Tahran, Moskova, Tiflis ve Üsküp’te faaliyet gösteren 6 yurt dışı ofisi bulunuyor. Almanya, İtalya, İspanya, Fransa, Çin, Tayvan, Hindistan ve Kore’deki 20’nin üzerinde yurtdışı temsilcilik ağı ile katılımcı ve ziyaretçiye yönelik doğrudan tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürütülüyor. Özellikle Türkiye’nin 1-3 saatlik uçuş mesafesinde yaklaşık 60 ülkeyi kapsayan ve 1.5 milyar nüfusu içine alan geniş bir coğrafyanın merkezinde yer aldığı gerçeği ile hareket ediliyor.


Geri Dön