16 / 04 / 2024

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Irak-Türkiye bağlarının güçlenmesi adına Türk müteahhitler Irak'ta 25.9 milyar dolarlık 987 proje yapacak. 



Bağdat'ta yeni hükümetin kurulmasıyla birlikte Türkiye-Irak arasındaki ticari ilişkilerde yeni bir sayfa açıldı. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, ikili ticarin kısa vadede 20 milyar dolara çıkarılması için beraberinde yüze yakın iş insanıyla birlikte Bağdat’a gidiyor. Bakan Pekcan, iki ülke ticaret hacminin geçen yıl 13 milyar dolar olduğunu söyledi.

Aradaki bağlar sağlamlaştırılacak

Sabah'ta yer alan habere göre, Ticaret Bakanı Pekcan beraberindeki heyetle 20 Haziran’da Irak Ticaret Bakam Muhammed Haşim Al-Aniz ve bazı bakanlarla bir araya gelecek, Türkiye-Irak İş Forumu’na katılacak. Forumda, “B2B” görüşmelerin yanı sıra Irak yatırım, müteahhitlik projelerinin sunulacağı toplantılar da gerçekleştirilecek. Bu kapsamda, müteahhitlik sektöründe faaliyet gösteren firmaların haklı firmalarla iş bağlantıları güçlendirilecek.

Türk müteahhitlerinin Irak’ta 25.9 milyar dolar değerinde 987 proje üstlendiğini belirten Bakan Pekcan, bu yılın ilk 3 ayında da Irak’a yapılan ihracatın yüzde 3.3 artışla 2 milyar dolar gerçekleştiğini belirtti. 

Türk inşaatçılar yurt dışında 9 bin 700 proje yaptı!


Geri Dön