25 / 04 / 2024

Türk müteahhitler yurt dışına da yoğunlaşmaya başladı!

Türk müteahhitler yurt dışına da yoğunlaşmaya başladı!

Eventuum tarafından Bosch sponsorluğunda bu yıl altıncısı düzenlenen Bosch İnşaat ve Konut Konferansı'da sektörü ilgilendiren çok önemli düzenlemeler, değişiklikler ve sektörün geleceğine yönelik konular konuşuluyor.




Cathay Group Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Alper Tuğsuz da  Bosch sponsorluğunda bu yıl altıncısı düzenlenen Bosch İnşaat ve Konut Konferansı'na katılanlar arasında yerini aldı.

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sektörün yatırımları hakkında açıklamalar yapan Mahmut Alper Tuğsuz şunları aktardı; Türk müteahhitlerin özellikle konut projelerinde son dönemde yurt dışına da yoğunlaşmaya başladığını, son 5-6 yıldır yaptıkları görüşmelerde Türk müteahhitlerin Almanya ve İngiltere'de konut projesi geliştirdiklerini gördüklerini dile getirdi. 

 

Almanya'da Münih ve Berlin gibi büyük şehirlerde birtakım dönüşüm bölgelerine Türk müteahhitlerin ilgi duyduğunu da sözlerine ekleyen Tuğsuz, Birleşik Krallık'ta da aynı durumun söz konusu olduğunu vurguladı. 

 

Tuğsuz, Almanya ve Birleşik Krallık'ta büyük projeler yerine şehir merkezinde veya merkeze yakın noktalarda dönüşüm projelerinin üstlenildiğini, Türk müteahhitlerin doğrudan projelere girmediğini, ciddi araştırmalar sonucu bu ülkelerde şirket kurarak proje geliştirdiğini anlattı. 
 


Geri Dön