24 / 04 / 2024

Türk müteahhitler yurtdışında 6 bin kişiye istihdam sağladı!

Türk müteahhitler yurtdışında 6 bin kişiye istihdam sağladı!

İNSAN kaynakları platformu Kariyer.net, Türk müteahhitlik şirketlerinin yurtdışında yarattığı istihdam rakamlarını açıkladı. Buna göre, Türk müteahhitlerinin yurtdışında gerçekleştirdiği projelerin değeri 2013'ün ilk yarısında 10 milyar dolara ulaştı...



Haziran 2013 itibarıyla Türk inşaat şirketlerinin yurtdışı istihdam rakamlarında Haziran 2012'ye göre yüzde 25 artış yaşandı. Ocak-Haziran 2013 döneminde Türk firmalarının yurtdışı projelerinde istihdam edilmek üzere toplam bin 683 yeni iş ilanı yayınlandı. Bu ilanlarla yaklaşık 6 bin kişiye yeni iş fırsatı doğdu. 


Ocak-Haziran 2013 döneminde Türk inşaat firmalarının yurtdışı projelerinde istihdam edilmek üzere en çok ihtiyaç duyulan ilk üç pozisyon mühendislik, mimarlık ve tekniker oldu. Türk müteahhitlik firmaları Ocak-Haziran 2012 döneminde yurtdışı için toplam bin 338 yeni iş ilanıyla 4 bin 683 kişi için yeni iş fırsatı yaratmıştı. 

Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, yabancı ülkelerde yatırım yapan şirketlerin yönetiminde ve kritik beyaz yaka pozisyonlarında yine Türk profesyonelleri görevlendirmeyi tercih ettiğini, mavi yaka kadrolarda ise yerel iş gücünden faydalandıklarını belirtti. 


En cok istihdam yaratılan ülke Irak 

KARİYER.NET verilerine göre Türk inşaat firmaları Ocak-Haziran 2013 döneminde en çok üstlendikleri projeler ile en çok Irak'ta elemana ihtiyaç duydu. Bu dönemde Irak'ta istihdam edilmek üzere toplam 288 yeni iş ilanı yayınlandı ve yaklaşık 1.000 kişiye yeni iş fırsatı doğdu. Türkmenistan'da ise yaklaşık 760 kişi yeni iş fırsatı yakaladı. 


Vatan Gazetesi



Geri Dön