29 / 03 / 2024

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda 30 bin kişiye istihdam sağlanacak!

Ahmet Misbah Demircan: Okmeydanı'nda 30 bin kişiye istihdam sağlanacak!

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2014'te yeniden belediye başkanı olmak için değil, Okmeydanı projesi için çalışacağım. Hazırladığımız projeyle bölgede 30 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi...



Okmeydanı sakinleriyle kentsel dönüşüm toplantısı düzenleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, "2014'te yeniden belediye başkanı olmak için değil, Okmeydanı projesi için çalışacağım. Hazırladığımız projeyle bölgede 30 bin kişiye istihdam sağlanacak" dedi. Okçular Tekkesi'nde geçtiğimiz aylarda düzenlenen Okmeydanı Toplantıları yeniden başladı. 

Daha önce düzenlenen toplantılara çeşitli mazeretlerinden dolayı katılamayanların davet edildiği toplantılara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Okmeydanı'nda tapu sorununu tamamen ortadan kalktığını ve artık kentsel dönüşümün konuşulduğunu söyleyen Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan "Evraklarını tamamlayan herkes gelip tapularını alabilir. Hiçbir engel yok. Kentsel dönüşüm için gereken planlamaları da yaptık. Bazılarınızın arsası yola, yeşil alana, parka denk geliyordu. Bu insanlarm mağdur olmaması için insanların hisselerini bir araya topladık, hiç kimseyi mağdur etmedik. 


2014'te yeniden belediye başkanı olmak için değil, Okmeydanı projesi için çalışacağım. Hazırladığımız projeyle bölgede 30 bin kişiye istihdam sağlanacak" şeklinde konuştu. Kentsel dönüşümün çarpık yapılaşma nedeniyle gerekli olduğunu belirten Demircan, bundan sonra planlı hareket edilmesi gerektiğini ifade etti. Medeni bir dünya kurmak için çalıştığını söyleyen Demircan "isteyen herkese bulunduğu bölgedeki müsait bir alana, cami, cemevi, toplantı solanları ve sağlık odaları gibi bölümler yapacağız. Bunları taleplere göre değerlendireceğiz. Ayrıca herkesin rahatlıkla kullanabileceği ortak alanlar yapacağız, semt konakları gibi faaliyet gösteren, sineması, tiyatro salonu ve kafeteryaları olan alanlar yapacağız ve bunlar belediye kontrolü altında olacak" dedi. 


2 BİN ETREKARELİK SH0WR00M 


Vatandaşların daireler hakkında bilgi sahibi olması için Piyalepaşa Bulvarına 2 bin metrekarelik bir showroom kuracağını söyleyen Demircan " Piyalepaşa'da iki tane örnek daire yaptırıyorum. Örnek dairede kapılar, dolaplar, parkeler, mutfak ve banyodaki tüm malzemeleri de görebilmeniz için içlerine yaptırıyorum. 

Kalitesine bakın nasıl bir ev olduğunu görün diye. Onun yanında birde dev bir maket hazırlayacağız. Gelenlere maket üzerinden, işte senin dairen burada diye göstereceğiz" şeklinde konuştu. 


Dokuz Sütun


Geri Dön