19 / 04 / 2024

Türk şirketler Dubai'de kendilerine müşteri aradı!

Türk şirketler Dubai'de kendilerine müşteri aradı!

Cityscape Global 2014 Fuarı' nda 31 Türk firma boy gösterdi. Ortadoğulu yatırımcılar Türk şirketleri yakın markaja alırken, Dubai'de asıl şovu yine ev sahibi ülke yaptı.



Dubaili şirketlerin milyar dolarlık projeleri büyük ilgi çekti Dubai'den milyarlık şov Henüz birkaç yıl önce gayrimenkul sektörü nedeniyle sıkıntılı günler geçiren Dubaili firmaların aradan bu kadar kısa süre geçmesine rağmen gösterişli ve milyar dolarlık projelere dönmesi fuara damgasını vurdu. 


Cityscape'de Dubai'nin tasarım merkezi tarafından hazırlanan yeni resmi master planı geleceğin şehri olarak öne çıktı. 

Bölgede oteller, butik mağazalar, restoranlar ve eğlence merkezlerinin bulunması öngörülüyor. 


DÜNYANIN EN BUYUK TEMA PARKI GÖRÜCÜYE ÇIKTI 


Dünyanın en büyük tema parkı Mail of the World, Cityscape fuannda görücüye çıktı. 6.8 milyar dolara mal olması beklenen projede 20 bin otel odası ile 743 dönümlük alışveriş merkezi yer alacak. 


Dubai'de 21-23 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen Cityscape Global 2014 Fuarı'nda, Ortadoğulu yatırımcılar Türk inşaat firmalarını yakın markaja aldı. 31 Türk firmanın katıldığı fuarda boy gösteren bazı Türk şirketleri ve projeleri: 


¦ DAP YAPI: Emlak Konut GYO işbirliğiyle İstanbul Kartal'da yapılan Istmarina Projesi'nin ikinci etabı fuarda satışa çıkarıldı. Emlak Konut Genel Müdürü Murat Kurum, bu projede 600 konutu sattıklarını ve parasını aldıklarını söyledi. 


¦ AğAOğLU: Şirket, Suudi Arabistanlı birkaç aile bir araya gelip 115 milyon dolar değerinde 254 daire aldığını açıkladı. Aynı projeden 72 tane de bireysel satış yapıldı. 


¦ EGE YAPI: Kağıthane, Yenikapı ve Beylerbeyi projelerini tanıttı. 

ABD'li yerel bir firmayla yaptığı görüşmelerin olumlu sonuçlanması halinde Empire State'e komşu bir proje yapacak. Şirket Nef Merter 13 ve Nef Ataköy 22 projelerini fuarda tanıttı. 


¦ HİPER GAYRİMENKUL: Haramidere'deki Future Park projesini tanıttı. 


¦ SELİMOĞLU VE DEMİRLAND: Çengelköy Park Evleri fuarda ilgi gördü. 

Yetkililer Ortadoğu'dan büyük talep aldıklarını söyledi. 


Habertürk


Geri Dön