19 / 04 / 2024

Türk Telekom'dan İTÜ'de dev AR-GE Merkezi!

Türk Telekom'dan İTÜ'de dev AR-GE Merkezi!

Türk Telekom Grubu ve iştirakleri, Ar-Ge faaliyetlerini önümüzde dönemde İTÜ tarafından tahsis edilen yeni binasında sürdürecek



İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ile Türk Telekom arasında, Türk Telekom'un iştiraklerinin araştırma geliştirme faaliyetlerini yürüteceği İTÜ Arı Teknokent bölgesi içinde bulunan yeni Ar-Ge merkezinin tahsisine ilişkin anlaşma imzalandı.

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Türk Telekom Grubu ve iştirakleri, Ar-Ge faaliyetlerini önümüzde dönemde İTÜ tarafından tahsis edilen yeni binasında sürdürecek.

Toplam 5 bin 205 metrekare alana sahip binanın 20 yıllığına Türk Telekom'a tahsis edilmesine ilişkin anlaşma, Türk Telekom ve İTÜ arasında imzalandı. Anlaşmaya Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu ve İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin imza attı.

Türk Telekom'un yeni Ar-Ge merkezinde öncelikle Türk Telekom Grubuyla Innova ve Sobee şirketlerinin görev yapması planlanıyor. Tesiste Türk Telekom ve İTÜ araştırmacıları öncelikle, ulusal ve uluslararası Ar-Ge projelerinde ortak işbirliği imkanlarının geliştirilmesi amacıyla çalışmalar yürütecekler. Türk Telekom ayrıca uygun tez çalışmaları için İTÜ doktora ve yüksek lisans programlarına destek sağlayacak. İTÜ'nün bir sosyal sorumluluk projesi olan Çekirdek Merkez de Ar-Ge merkezinin faaliyetleri kapsamında olacak. Türk Telekom, genç nesillerde Ar-Ge ve inovasyon kültürünün oluşturulmasını amaçlayan projeye destek sağlayacak.

Bu arada, Ar-Ge yatırımları sonucu, iştirakleri ile birlikte yurtdışına teknoloji ihraç eder bir konuma ulaştıklarını, İTÜ ile işbirliği ile bu konumlarını daha da güçlendireceklerini belirten Türk Telekom Regülasyon ve Destek Hizmetleri Başkanı Şükrü Kutlu da, anlaşmayı şöyle değerlendirdi:
"Telekomünikasyon alanında rekabet gücü için yeni teknolojilerin takipçisi değil, bizzat geliştiricisi, üreticisi olmak durumundasınız. Bu nedenle inovasyon Türk Telekom için olduğu kadar Türkiye telekomünikasyon sektörü için de önem taşıyor. Biz, tüm iştiraklerimizle birlikte yürüttüğümüz inovasyon ve Ar-Ge çalışmaları ile bu alanda önemli bir boşluğu dolduruyoruz. Bugün dünyaya, ses getiren teknolojiler ihraç ediyoruz. İTÜ işbirliği ile kazandığımız dev Ar-Ge merkezi, bize bu alanda çok daha geniş olanaklar, yeni fırsatlar sunacak. Sahip olduğumuz güçlü altyapı, uzman insan kaynakları ve deneyimle elde edeceğimiz olanakları rekabet gücüne çevireceğiz. Bu işbirliğinin, akademi ve özel sektör arasında kurulan verimli işbirliklerine en güzel örneklerden birini oluşturacağına inanıyoruz."

İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin de, 237 yıllık geçmişi ile Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden biri olan İTÜ'nün, araştırma üniversitesi olma yolunda attığı önemli adımlardan birinin Türk Telekom'la gerçekleştirilen anlaşma olduğunu vurguladı.

Ar-Ge'ye yatırım yapan ve ürünlerini uluslararası piyasalarda tüketime sunan Türk Telekom'un İTÜ'yü tercih etmesinin önemli olduğuna işaret eden, Şahin, 2 bin 200 seçkin öğretim elemanı ve 25 bin 979 öğrencisi ile İTÜ'nün, bu yatırım için çok doğru bir karar olduğunu belirtti.
AA

 


Geri Dön