19 / 04 / 2024

Türk uzmanlar Kırım'da Tatar aileler için yapılacak evlerin arazisini seçecek!

Türk uzmanlar Kırım'da Tatar aileler için yapılacak evlerin arazisini seçecek!

Türk uzmanlar, Ukrayna ve Türkiye arasında imzalanan anlaşma doğrultusunda, Kırımlı iç göçmenler için 500 dairenin inşa edileceği araziyi seçmek üzere, Ukrayna’ya gidecek...



Kıyiv’de dün düzenlenen “Age of Crimea” (Kırım Zamanı) forumuna katılan Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy,  yaptığı konuşmada, “Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Kırımlı iç sığınmacılar için 500 daire inşa etme konusunda anlaştık. Önümüzdeki günlerde Türk tarafı inşaat için uygun arazi seçmek üzere Ukrayna’ya gelecek.” dedi.

QHA'de yer alan habere göre; Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, önümüzdeki günlerde Türk uzmanlar inşaat için uygun arazi seçmek üzere Ukrayna’ya geleceğini dile getirdi.

TÜRKİYE İLE EVLERİN HERSON’DA YAPILMASI İÇİN ANLAŞILMIŞTI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 3 Şubat 2020'de Ukrayna’ya resmi ziyaret düzenlemişti. Ukrayna ile Türkiye liderlerin yaptığı görüşme sırasında Ukrayna’nın Herson bölgesinde Kırım’dan gelen iç sığınmacılar için bir yerleşim yerinin oluşturulması konusunu görüşmüşlerdi. Zelenskiy yaptığı açıklamada, Türkiye desteğiyle 500 Kırım Tatar ailesi için konut inşa etme konusunda anlaşıldığını ifade etmişti.

Kırım Cuma Camisi'nin iç süslemelerini Türk ustalar yapacak!


Geri Dön