19 / 03 / 2024

Ağaoğlu, Kırım'da inşaat ve enerji projelerine talip!

Ağaoğlu, Kırım'da inşaat ve enerji projelerine talip!

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ile bir araya geldi. Türk heyet, Kırım'da konut, ofis, AVM inşaat işlerini üstlenmeye ve enerji alanında işbirliğine hazır olduğu belirtti.



Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanlığı yetkilileri ve Ağaoğlu Şirketler Grubu yöneticileri bugün Kırım'da bir araya geldi. Türk heyetin, Kırım yarımadasında konut, ofis, AVM inşaat işlerini üstlenmeye ve enerji alanında işbirliğine hazır olduğu belirtildi.


Bakanlığın resmi sitesinde yayınlanan açıklamada, Kırım Ekonomik Kalkınma Bakanı Andrey Melnikov’un, "Rusya ile Türkiye arasındaki işbirliğinin geliştirilmesi kapsamında Kırım’daki inşaat projelerinin Türk şirketler tarafından hayata geçirilmesinde her türlü yardıma hazırız" dediği kaydedildi.


'KONUTLARA TALEP YÜZDE 35 ARTTI'


Geçtiğimiz yaz döneminde Kırım’daki konutlara talebin bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 35 arttığı, Rusya’nın güneyindeki yarımadada yüksek fiyatlı yeni konutları satın alan siyasetçi ve bürokrat sayısında da bir yıl içinde yüzde 20’lik artış olduğu ifade edilmişti.


Rusya Ulusal Ticaret Bankası’nın analistleri, önümüzdeki beş yıl içinde 150 binin üzerinde Kırımlının kredili konut satışları sayesinde yaşam standartlarını iyileştirebileceklerini öne sürüyor.


Sputnik


Geri Dön