28 / 03 / 2024

Türk yapı sektörü Avrupalı müteahhitler ile buluştu!

Türk yapı sektörü Avrupalı müteahhitler ile buluştu!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupalı müteahhitler ile Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de buluştu.



Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupalı müteahhitler ile Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de buluştu.

İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği'nin (İDDMİB) yaptığı açıklamaya göre, 10-12 Ekim tarihlerinde Helsinki'de gerçekleşen Avrupalı Uluslararası Müteahhitler Birliğinin (EIC) Genel Kurul toplantısına, İDDMİB Türk yapı malzemeleri sektörünü temsilen komite başkanı Serdar Urfalılar katıldı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Hem Avrupa'da hem de dünyada daha fazla yaşanabilir şehir için müteahhitleri buluşturan genel kurula, 5'i Türk olmak üzere 73 Avrupalı firma ve çok sayıda müteahhit birliklerinin başkanları katılım gösterdi.

Türk yapı sektörü Avrupalı müteahhitler ile buluştu!

- "Türkiye, yapı malzemeleri ihracatında dünyada 12. sırada yer alıyor"

Açıklamada görüşleri yer alan İDDMİB Türk Yapı Malzemeleri Sektör Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, İDDMİB olarak Türk yapı malzemeleri sektörünün tanıtımını yapmak ve Türk firmalarının pazardaki payını artırmak için toplantıya katılım gösterdiklerini belirtti.

Urfalılar, Türk yapı sektörünün geldiği noktayı Avrupalı müteahhitlerle paylaşmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Yılda 2 defa Avrupalı müteahhitleri bir araya getiren toplantıya, Türk yapı malzemeleri sektörünün kalitesini uluslararası projeler yapan tüm Avrupalı müteahhitlere göstermek için katılım gösterdik. Türk firmaları inşaat sektöründe Avrupalı rakipleri ile çokça karşılaşıyor. Türk yapı malzemelerinin kalitesinin sadece Avrupa’da değil, komşu ülkelerde de hayata geçmiş veya geçmeye hazır projelerde değerlendirilmesi için bu toplantılara katılıyoruz. Toplantıda ürün çeşitliliğini ve ürünlerin kalitesini aktarmaya çalışıyoruz. Türkiye, yapı malzemeleri ihracatında dünyada 12. sırada yer alıyor. Uluslararası projelerde karşımızda Çinli firmalar kadar Avrupalı firmalar da yer alıyor. Projede kullanılacak ürünlerin Türk malı olması için ne kadar güçlü olduğumuzu bu toplantılarda dile getiriyoruz." 


Geri Dön