28 / 03 / 2024

Türk Ytong Antalya'da ikinci bir üretim tesisi kurmayı planlıyor!

Türk Ytong Antalya'da ikinci bir üretim tesisi kurmayı planlıyor!

Türk Ytong, 50. kuruluş yıldönümü etkinliklerini sürdürüyor. Yarım asırlık başarısının coşkusunu her bir fabrikasındaki çalışanlarıyla birlikte kutlamak için düzenlenen “Ytong Fabrika Günleri”, Antalya Fabrikası’ndaki buluşmayla devam etti.




Türk inşaat sektörünün lider kuruluşlarından Türk Ytong, 50. kuruluş yıldönümünü kutladığı etkinliklerine “Ytong Fabrika Günleri” ile devam ediyor. Tekirdağ ve Bilecik fabrikalarının ardından 23 Ekim’de Antalya Fabrikası’nda gerçekleştirilen kutlamada, Türk Ytong Yönetim Kurulu Üyeleri ve Yöneticileri, Antalya Ytong fabrikası çalışanları, bölge yetkili satıcıları ve yerel yöneticilerle bir araya geldi. Etkinliğe, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun da katıldı. Türk Ytong’un Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Demiren yaptığı konuşmada, Ytong hammadde rezervi uygun olan Antalya’da ikinci bir üretim tesisi kurma hedefinde bulunduklarını açıkladı. Kutlamada uzun yıllar hizmet veren çalışanlara kıdem ödülleri verilirken, “Türk Ytong 50. Yıl Sergisi” de ziyarete açıldı.

 

Türk inşaat sektörünün köklü kuruluşu Türk Ytong, 50. kuruluş yıldönümü etkinliklerini sürdürüyor. Yarım asırlık başarısının coşkusunu her bir fabrikasındaki çalışanlarıyla birlikte kutlamak için düzenlenen “Ytong Fabrika Günleri”, Antalya Fabrikası’ndaki buluşmayla devam etti.

 

23 Ekim Çarşamba günü Antalya Fabrikası’nda yapılan kutlamada, Türk Ytong’un Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Demiren, Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar birer konuşma yaptı.  Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun da etkinliğe katılarak, Ytong’un 50. Yıl coşkusuna ortak oldu.

 

Türk Ytong Kurucusu ve Onursal Başkanı Demiren kutlamada yaptığı konuşmada; 1963 yılında, 50 bin m³ kapasite ile başlayan Ytong üretiminin,  Türkiye’nin 5 bölgesinde kurulan 5 fabrika ile bugün 2 milyon m³ kapasiteye ulaştığını dile getirdi. 1998’de üretime başlayan Antalya Fabrikası’nın kapasitesinin bugün 325 bin m³ olduğunu belirten Demiren, Türk Ytong’un, donatılı çatı plakları üretim ve uygulama başarıları ile bölgenin inşaat faaliyetinde önemli bir paya sahip olduğunu söyledi.

 

İkinci 50 yıl içerisinde hayata geçirilmesi hedeflenen Antalya projelerini de açıklayan Demiren, “Donatılı üretimini artırmakla birlikte, Ytong hammadde rezervi müsait olan, ülkemizin bu bölgesinde, ikinci bir üretim tesisi kurmak hedefindeyiz,” şeklinde konuştu.

 

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar ise inşaat sektöründen çok büyük destek gören ve hızla gelişen Antalya Fabrikası’nın, Akdeniz Bölgesi’ndeki kaliteli yapılaşmaya çok önemli bir katkı sağladığını vurguladı. Hinginar, “Bir turizm ve tatil cenneti olan Antalya daha kaliteli bir yapılaşma ile Türkiye’mizin ve dünyanın en önemli şehirlerinden biri haline gelmektedir ve bu gelişmede bizim de katkımızın olması bizleri çok mutlu etmektedir,” dedi.

 

Dünyanın ikinci büyük Ytong üreten ülkesi olmanın gururunu yaşadıklarını belirten Hinginar, “Hedefimiz yapacağımız yeni yatırımlarla önümüzdeki 2-3 yıl içinde dünyada bir numara olmaktır,” diye konuştu. Türk Ytong’un enerji tasarrufunu da desteklediğinin altını çizen Hinginar, “Türk Ytong olarak 50 yılda ülkemize sağladığımız enerji tasarrufu 10 milyar doları buluyor. Bir sanayi kuruluşu olarak sağladığımız istihdam ve katma değerin yanında ayrıca sağladığımız enerji tasarrufu da bir başka artı değerdir,” dedi.

 

Türk Ytong Kurucusu ve Onursal Başkanı Bülent Demiren ve Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar yaptıkları konuşmalarda, Antalya Fabrikası’nın faaliyete geçmesinde büyük emeği bulunan, Antalya’nın değerli işadamlarından merhum Mustafa Kıvrak’ı da rahmetle andı.

 

Fabrika çalışanları, bölgedeki yetkili satıcılar ve yerel yöneticilerin katıldığı etkinlikte uzun yıllardır Ytong’a hizmet veren çalışanlara kıdem ödülleri verilirken, Türk Ytong’un 50 yıllık hikâyesini kilometre taşlarıyla gözler önüne seren “50. Yıl Sergisi” de ziyarete açıldı. “Antalya Ytong Fabrika Günü”, 50. yıl pastasının kesimi ve fabrikada birlikte yenen yemeğin ardından sona erdi.

 

“Ytong Fabrika Günleri” Pendik Ytong fabrikasında yapılacak kutlamayla son bulacak.



Geri Dön