20 / 04 / 2024

Türk Ytong, üretim kapasitesini iki katına çıkaracak!

Türk Ytong, üretim kapasitesini iki katına çıkaracak!

Türk inşaat sektörüne 50 yıldır yön veren, yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, çevreci malzemesi ile ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunu




Yapı malzemesi sektörünün lider ve çevreci kuruluşu Türk Ytong, 50 yılı aşkın tecrübesi ve pazar lideri olmanın sorumluluğuyla çevre dostu yapılaşmada fark yaratıyor. Son 5 yılda Güney Marmara Bölgesi’nde 100.000’den fazla yapıda tercih edilen Ytong, Bilecik fabrikasında gerçekleştireceği kapasite artışıyla bölgeye dair hedeflerini büyütecek.


Türk inşaat sektörüne 50 yıldır yön veren, yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong, çevreci malzemesi ile ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği, hafiflik ve kolay işlenebilirlik gibi büyük önem taşıyan özellikleri bir arada sunuyor. Donatılı ürünleri ve ısı yalıtım plağı ile konutların yanı sıra sanayi yapılarında ve iş merkezlerinde de tercih edilen Ytong, bölge için üretim yaptığı Bilecik fabrikasının üretim kapasitesi iki katına çıkararak artan talebi karşılamayı hedefliyor.


5 Yılda 100 Bin Konut


Türk Ytong’un 5. fabrikası olan ve 2008 yılı sonlarında faaliyete geçen Bilecik tesislerinden Güney Marmara Bölgesi’ne yıllık 250.000 m³ sevkiyat yapıldığını söyleyen Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, son 5 yılda 100.000’den fazla konutun Ytong ile inşa edildiğini belirtti. Erel, “Güney ve Doğu Marmara’ya hizmet veren Bilecik Ytong Fabrikası’nda üretim kapasitesini, 400 bin m³’e çıkardık. Fabrikanın kademeli kapasite artışları ile yıllık 800 bin m³ üretim hacmine ulaşmasını planlıyoruz. Yaklaşık 300 kişilik güçlü bir saha ekibi ile çalışmaktayız. Sektördeki tüm gelişmeleri yakından takip eden ekibimiz; gerek mimar, mühendisler gerek kamudaki teknik yetkili ve uzmanlar gerekse son kullanıcılar ve yatırımcılar ile sıkı bir işbirliği içinde faaliyetlerini sürdürmektedir. Özellikle ısı ve yangın yalıtımı konularında sektöre öncülük eden firmamız bu bilinçle eğitimler, seminerler, fabrika gezileri, üniversitelerde dersler, usta kalfa eğitimleri, sektör temsilcilerine belediyeler ve yapı denetim kurumlarına yönelik toplantılar düzenleyerek sektöre katkı sunma yolunda önemli faaliyetler gerçekleştirmektedir” dedi.


İnşaat Sektörünün Gözü Bursa’da


Bursa’nın önemli bir sanayi kenti olmasının yanı sıra, son dönemde turizm ile de öne çıktığını belirten Erel, bu yönüyle bölgenin inşaat sektörü için çok değerli olduğunun altını çizdi. Erel, “Nüfusun hızlı artışı şehirde sürekli bir konut ihtiyacı meydana getirmektedir. Son dönemde Termal turizmi ve kış turizmi konusunda önemli projeler gündemdedir. Öte yandan yapımı devam eden Körfez geçişi ve İstanbul-İzmir otoyolu, şehirlerarası hızlı tren projesi, şehrin doğusuna yapılacak olan teknik üniversite, yapı sektörüne önemli katkılar sunacaktır” dedi. Kentsel dönüşümün de şehir için önemli bir fırsat olduğunu söyleyen Erel, şehrin yıllar içinde aldığı göçün etkisiyle yaşadığı kentleşme sıkıntısına bu şekilde sürdürülebilir çözümler bulunabileceğini belirtti. Erel, “Özellikle Osmangazi ve Yıldırım ilçelerinde plansız yapılaşma, kentsel dönüşümü zorunlu kılıyor. Bursa’nın hem ulaşım, hem sosyo-kültürel ve tarihi dokusu itibariyle nitelikli kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu düşünüyoruz. Kentsel dönüşüm sadece bina yenileme olarak görülmez, tüm meslek odalarından görüş alınarak hayata geçirilirse Bursa’ya şehirleşme anlamında önemli katkılar sunacaktır” dedi.


Deprem, Bölgenin Gerçeği


“Deprem kuşağında yer alan ülkemizin depreme dayanıklı hafif yapılar ile oluşturulması gerekliliği de atlanmaması gereken bir konudur. Bursa 1. deprem bölgesinde yer alan bir ilimiz. Yani ciddi deprem riski altında bulunuyor. Depreme dayanıklı yapılaşmada en hayati rolü ise inşaatta kullanılan malzemenin oynadığını unutmamalıyız. Bu noktada malzemeler hafifliği ile binaların toplam ağırlığının, dolayısıyla depremde maruz kalacağı kuvvetlerin azalmasına yardımcı olmalıdır. Ytong, hafifliği nedeniyle bina yükünü azaltarak kullanıldığı yapılarda deprem emniyetini artırır. Bu yüzden Gölcük ve Düzce depremlerinden sonra yapılan deprem konutlarında Ytong kullanılmıştır.”


Isı Yalıtımı Bölge İçin Önemli


Bursa’nın değerlere sahip çıkan, yalıtım bilinci oluşmuş yenilikçi bir şehir olduğunu ifade eden Erel, enerji konusunda dışa bağımlı bir ülke olmamız sebebiyle de ısı yalıtımına fazlasıyla önem verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Erel, “Kullandığımız enerjinin % 25’inin çatılardan %15’ini temelden %60’ını ise cephelerden kaybediyoruz. Ytong olarak 50 yılda toplamda 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufu sağlamış olmaktan yana mutluluk duyuyoruz.  Ancak bu konunun ülke gündeminden de hiç düşmemesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.


Sektörün sorunlarını çözme noktasında hep öncü bir rol üstlendiklerinin altını çizen Erel, Türkiye’nin yapı standartları anlayışının gelişmesinde, ısı yalıtımı konusundaki ilk düzenlemelerin yapılmasında çok önemli katkıları olduğunu belirtti. Bugün sektörde % 60 pazar payı ile lider oldukları ifade eden Erel, bu süreçte her zaman çevreci bir anlayışla çözüm odaklı inovatif ürünleri sektöre kazandırdıklarını vurguladı.


Alman Ytong öncülüğünde önemli Ar-Ge çalışmaları yapıldığına değinen Erel, “dünyada ve Türkiye’de sadece Ytong tarafından üretilmekte olan; yanmaz, hafif ve mineral yalıtım malzemesi “Ytong Isı Yalıtım Plağı”nı buna en iyi örnek olarak gösterebiliriz, Ytong Isı Yalıtım Plağı’nı, 2011 yılından bu yana Bilecik tesislerimizde üretiyoruz. “A1 sınıfı yanmaz” bir ısı yalıtım plağı olan ürünümüz ile güvenli yalıtımın ayrıcalığını sunuyoruz” dedi.


Yeni Yatırımlar Yolda


Erel, “Yıllık 2 milyon m³ kapasite ile Avrupa’nın en büyük ikinci Ytong üreticisiyiz. Bugüne kadar toplamda 21 milyon m³ Ytong ile yaklaşık 1 milyon 500 bin adet konut inşa edildi. Ytong olarak yapılarda ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasına büyük katkıda bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz” dedi.


“Üretim kapasitemizi artırmak adına yeni yatırımlara devam edeceğiz. Ytong Isı Yalıtım Plağı”nın üretim kapasitesini önümüzdeki yıl 5′e katlıyoruz. Bu kapasiteyle yapılarda, yılda 1 milyon metrekare, mantolamaya alternatif, yanmaz ısı yalıtımına imza atacağız. Önümüzdeki 5 yılda yapılacak yeni yatırımlarla Ytong üretiminde dünya birinciliğini hedefliyoruz. Ytong olarak yapılarda ısı yalıtımı, depreme dayanıklılık, yangın güvenliği ve sürdürülebilirlik bilincinin oluşmasına büyük katkıda bulunduk, bundan sonra da bulunmaya devam edeceğiz”


Hürses


Geri Dön