19 / 04 / 2024

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Berdan Cam, üretim kapasitesini 4 katına çıkardı!

Dekoratif cam, ısı cam, ayna kumlama, vitray, cam ve ayna, hazır mutfak, plastik ve kapı üretimi yapan Berdan Cam, 6 milyon TL'lik yatırımla kurduğu yeni tesisinde üretim kapasitesini 4 katına çıkardı.



Firma, önümüzdeki sene yapmayı planladığı yeni tesis yatırımıyla da bölgede üretimi çok az olan temperli cam üretmeyi hedefliyor. 


Berdan Cam Genel Müdürü Hasan Kaya, önceden bin 500 metrekare alanda faaliyet gösterdiklerini dile getirirken, yeni bir tesis yatırımı yaptıklarını aktardı.

 

Yeni devreye aldıkları tesislerinin 3 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere toplam 10 bin metrekarelik alan üzerine kurulu olduğunu ifade ederken, yeni tesisleri için son teknoloji makine alımı da yaptıklarını ve bu alandaki yatırımın devam edeceğini anlattı. Kaya, tesis ve makinelerle birlikte toplamda 6 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdiklerini vurgularken, yeni tesis yatırımı ile üretim kapasitelerinin 4 kat arttığının altını çizdi.

 

Üretim kapasitelerini ısı camda günlük 500 metrekareden bin metrekareye çıkardıklarına dikkat çeken Kaya, düz cam grubunda ise bin metrekareYeni tesisine 6 milyon liralık yatırım yapan Berdan Cam, yatırımda hız kesmiyor. 


YÜZDE 100 BÜYÜME HEDEFLİYORUZ 

Berdan Cam olarak faaliyetlerine 1985 yılında ayna imalatı ile başladıklarını söyleyen Hasan Kaya, 1998'de Fıratpen'in üretici bayiliğini alarak büyümelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Mersin'in yanı sıra Antalya, Konya, Kayseri, Niğde, Nevşehir,  Adana  ve Hatay'a da ürün gönderdiklerini belirten Kaya, ayrıca üretimlerinin yüzde 30'unu Irak'a ihraç ettiklerinin bilgisini verdi. Tarsus'ta yüzde 100'e Mersin genelinde ise yüzde 25'lik bir pazar payına sahip olduklarını anlatan Kaya, "Sektörümüzde bölgenin en iyi üreticisi olmayı hedefliyoruz. 


Firmaların aradıkları her ürünü bizde bulabilmelerini hedefliyoruz. 31 yıllık tecrübemizle sektörün en güvenilir firmalarındanız" dedi. Kaya. 2015te yüzde 40 büyüdüklerini vurgulayarak, yeni yatırımla birlikte bu yıl yüzde 100 büyüme hedeflediklerini dile getirdi. 

Kaya, ayrıca bu yıl inşaat sektörüne de girmeyi hedeflediklerini ifade ederken, 4 bin metrekarelik yeni bir arsa aldıklarını kaydetti. Kaya, burada villa ve tripleks inşa edeceklerini belirtti. 

zü genişlettik. Büyük ebatlı cam kesimi sayesinde de fire oranı en aza indirerek karlılığımızı arttıracağız" dedi. Bu yıl Şişecam'ın ısı cam patentine başvuracaklarını ifade eden Kaya, bunun için Şişecam'ın . istediği makine parkuruıîfcn, firmalarının da tek eksiği olan panel presli yıkama hattının alımını yapacaklarım belirtti. 

lik üretimi 2 bin 500 metrekareye yükselttiklerini belirtti. Nitelikli cam üretimine de başladıklarını kaydeden Kaya, "Aldığımız jumbo kesim hattı ile üretimimize hız kazandırdık ve büyük ebatlı cam keserek hizmet portföyümü2017'de ev camları temperli olacak Önümüzdeki yıl kapalı alanlarını 6 bin metrekareye çıkaracaklarını söyleyen Kaya, bu tesise temper hattı alacaklarını anlattı. Bu makinenin cama mukavemet kattığını belirten Kaya, cam kırıldığında insana zarar vermeyecek şekilde parçalandığını vurguladı. Kaya, "Yeni yasa ile 2017'den sonra belirli katlarda bütün ev camları temperli olacak" dedi. 



Dünya


Geri Dön