19 / 04 / 2024

Türkerler Holding'ten 5 milyon dolarlık dev inşaat ve enerji projeleri!

Türkerler Holding'ten 5 milyon dolarlık dev inşaat ve enerji projeleri!

Türkiye ekonomisinin en güçlü grupları arasında yer alan Türkerler Holdingin devam eden projelerinin toplam yatırım miktarı 5 milyar doları aştı. Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, 3 yıl içinde bu rakamı 8 milyara çıkarmayı hedeflediklerini açıkladı.



50 yılı aşkın köklü geçmişiyle zirveyi hedefleyen Türkerler Holding, ağırlıklı olarak inşaat ve enerji sektörlerinde yaptığı cesur yatırımlarla Türkiye ekonomisinin en güçlü oyuncularından biri haline geldi. Türkerler'in devam eden projelerinin toplam yatırım miktarı 5 milyar doları aştı.


Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da büyük bir kararlılık ve azimle ülkenin dört bir yanında ve küresel arenada hizmet vermeye devam edeceğiz. Halen devam eden projelerimizin yatırım miktarını önümüzdeki 3 yıl içinde 5 milyar dolardan 8 milyar dolara yükselteceğiz” dedi. Türkerler Holding olarak yarım asırda önemli projeler gerçekleştirdiklerini vurgulayan Türker ‘Taahhüt, gayrimenkul geliştirme, yenilenebilir enerji, doğal gaz dağıtım ve ticareti, kamu özel ortaklığı projeleri ve tekstilde iddialı projelere imza attık. 1993 yılından bugüne kadar, toplam 5 milyon metrekare inşaat hacmine ulaştık” diye konuştu.


Kazım Türker şöyle devam etti; “Enerjide 3 yılda toplam 2.9 milyar dolarlık yatırımı tamamlayacağız. Bunun 750 milyon dolan tamamlanmış durumda. Öte yandan kamu-özel sektör işbirliği ile dev ölçekli 3 hastane yapıyoruz.


2.7 milyar dolar yatırımla Ankara’daki dünyanın en büyük hastane kompleksinin de içinde bulunduğu toplam 7 bin yatak kapasiteli 3 şehir hastanesinin inşası sürüyor. Ankara, İstanbul ve İzmir'de devam eden gayri menkul geliştirme projelerimizin toplam yatırım miktarı ise 1.95 milyar dolar.”


Türkerler Holding, 2017 yılında tarihi bir rakama imza atmaya hazırlanıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla başlatılan istihdam seferberliği kapsamında hızlı hareket eden ve cesur kararlarla öne çıkan Türkerler Holding; kendisine bağlı şirketler ve iştirakleri ile 2017’de 7 bin 279 yeni istihdam sağlayacağını duyurdu. Türkerler tüm projelerinde halen 14 bin 500 olan personel sayısını, istihdam seferberliği kapsamında 2017’de 21 bin 800’e çıkaracak.



“En iyi PPP” seçildi

Türkerler Holdingin GAMA ile yürüttüğü 1.3 milyar dolarlık  İzmir  ve Kocaeli şehir hastaneleri projeleri, 2016 yılının “En iyi PPP (Kamu-Özel Sektör işbirliği) Projeleri” seçildi. İzmir Bayraklı ve Kocaeli şehir hastaneleri Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’nın önde gelen finans yayınlarından EMEA Finance tarafından düzenlenen EMEA Finance Project Finance Avvards kapsamında ödül aldı. Londra’da düzenlenen törende ödülü alan Türkerler Holding Sağlık Yatırım Grup Başkanı Sevgin Mısırlı, “Ülkemize uluslararası düzeyde ödül kazandırmaktan gurur duyuyoruz” dedi.


Göztepe’nin sponsoru

Türkerler Holding, İzmir’in köklü spor kulübü Göztepe’nin sponsorluğunu da üstleniyor. Bu yıl Türkerler’in gayrimenkul projesi Mahall Bomonti İzmir formasıyla Süper Lig’e yükseldi. Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Göztepe’nin, Mahall Bomonti İzmir lo-golu formayla kazandığı bu güzel başan bizim için büyük gururdur. Yeni hedef yeniden uluslararası başanlar kazanmak” dedi. 


Kocaeli Şehir Hastanesi

Ankara Etlik 1.3 milyar dolar 3 bin 600 yatak

İzmir 900 milyon dolar 2 bin 100 yatak

Kocaeli 500 milyon dolar 1 200 yatak

TOPLAM 2.7 MİLYAR DOLAR 6 BİN 900 YATAK

  

MAHALL ANKARA

Eskişehir Yolu üzerinde kuruldu. Lokasyonu, mimarisi ve sunduğu yaşam alternatifleriyle son yıllarda başkentteki en gözde projelerden biri olarak gösteriliyor. Sunduğu karma yaşam alanı konseptinde 315 ofis, 246 adet konut, 191 Home Ofis, 78 adet City Suits ve 64 adet mağaza ile pek çok fonksiyonu içinde barındırıyor.


MAHALL BOMONTİ İZMİR

Mahall Bomonti İzmir; konforlu konutları, uluslararası standartlarda ofis katları ve dünya markası mağazaları, şık restoranları ve kafeleriyie kentteki atmosferi çok daha keyifli hale getirecek. Biri 58 katlı, 9’u tarihi toplam 12 bloktan oluşan Mahall Bomonti İzmir projesinde 467 konut, 579 ofis, 30 ticari birim bulunuyor.


ÇİFTÇİ TOWERS

Rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşuyor; İstanbul Maslak, Mecidiye-köy, Beşiktaş üçgeninin ortasındaki konumuyla dikkat çekiyor. Karadeniz’den Marmara’ya kadar; üç Boğaz köprüsüne Adalar’a ve Tarihi Yarımada’ya tamamen hâkim bir manzaraya sahip. 3 metre 15 santimetrelik tavan yüksekliği ile Çiftçi Towers, dünyanın ikonik yapılarından esinlenerek tasarlandı. Projeyi, defalarca RIBA ödülü alan John McAslan&Partners çizdi. Proje yönetimini Sidney Opera Binası’nı da yapan ARUP yapıyor, iç dizayn ise lüks yat ve rezidans tasarımında dünyaca ünlü Francesca Muzio tarafından hazırlandı. 24 dönüm arazi üzerinde toplam 292 bin metrekare inşaat alanı bulunan Çiftçi Towers’da büyüklüğü 221-578 metrekare arasında değişen toplam 288 daire bulunuyor. Ayrıca projede tamamen ayrı bir bina gibi çalışan 10 bin metrekare ofis ve 40 bin metrekare alışveriş merkezi alanı bulunuyor.



Forbes


Geri Dön