26 / 04 / 2024

Türkerler Holding'ten ekonomiye 6 milyar dolarlık katkı!

Türkerler Holding'ten ekonomiye 6 milyar dolarlık katkı!

Gayrimenkul, enerji ve sağlık alanında hayata geçirdiği yatırımlarıyla Ege’nin öne çıkan şirketlerinden biri olan Türkerler Holding'in Türkiye ekonomisine kazandırdığı yatırımların değeri 6 milyar doları aşıyor.



Faaliyetlerine Ankara’da başlayan Türkerler Holding, özellikle Ege bölgesinde hayata geçirdiği projelerle adını duyurdu. Hürriyet'te yer alan habere göre; inşaat sektörü başta olmak üzere, sağlık ve enerji yatırımlarıyla da adından sıkça söz ettiren Türkerler Holding’in Ege Bölgesi’nde  İzmir  Park Yaşam Mavişehir ve inşaatı süren Mahall Bomonti İzmir projeleri yer alıyor. 1.1 milyar Euro yatırım bedeliyle hayata geçen Bayraklı-İzmir Şehir Hastanesi 2 bin 60 yatak kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük 3’üncü Hastanesi olma özelliğine sahip.

KARMA PROJELER

İnşaat sektöründe, 1993 tarihinden beri gayrimenkul geliştirme projeleri başta olmak üzere taahhüt ve su arıtma-dağıtım alanlarında faaliyette bulunduklarını anlatan Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, “Türkiye’nin lokomotif sektörlerinden inşaat sektöründe Türkerler Holding olarak, İstanbul,  Ankara  ve İzmir’de fark yaratacak karma projeleri hayata geçiriyoruz. Ankara’da yer alan ve yaşamın başladığı Mahall Ankara ve İzmir’de yükselmeye başlayan Mahall Bomonti İzmir, Türkiye’nin önemli projeleri arasında yer alıyor. İstanbul’da ise Çiftçiler Holding ortaklığıyla inşaatına başlanan Çiftçi Towers da bulunduğu lokasyona kattığı değerle dikkat çekiyor. Teknik kapasitemiz, finansal gücümüz, kalite güvencemiz ve inşaat sektöründe lider markalarından biriyiz. Kamusal hizmetlerin sunulmasında alternatif bir finansman yöntemi olarak ortaya çıkan Kamu Özel Sektör İşbirliği projelerini, dünyada olduğu gibi Türkiye’de de son yıllarda yaygın olarak görmekteyiz. Türkerler olarak bu kapsamda sağlık sektöründe Ankara Etlik, Kocaeli ve İzmir Bayraklı Şehir Hastaneleri projelerimizle toplam 2.4 milyar Euro yatırım yapmaktayız” açıklamasında bulundu. 

SÜRDÜRÜLEBİLİR ENERJİ

Enerji alanındaki yatırımlarını anlatan Türkler, “Enerji alanında ise üretim, dağıtım ve ticaret alanlarında hizmet veriyoruz. Enerji yatırımlarımız rüzgar, jeotermal ve hidroelektrik gibi, özellikle sürdürülebilir enerji kaynaklarını kapsamaktadır. Bu alanda son dönemde yatırım tutarı 1 milyar doları aşan, YEKA Rüzgar Enerjisi projesini de hayata geçiriyoruz. Yenilenebilir Enerji Kaynak Alanı (YEKA), bir kısmı Ege bölgesinde olan Türkiye’nin 5 ilinde toplamda 1000 megavatlık rüzgâr enerjisi santralini kapsıyor. Bunun yanı sıra İzmir Tire’de yer alan rüzgar enerjisi santralimiz ve Manisa Alaşehir’deki jeotermal enerji santrali de bölgede önemli bir güç sağlıyor” dedi. Kazım Türker, Türkerler Holding’in , 2,4 milyar dolar net varlık değeri ve 6 milyar dolar yatırım bedeliyle 15 bin kişiye istihdam sağladığını ifade etti.

Türkerler Holding, sağlık alanında Türkiye’de 3 milyar dolarlık yatırım yapıyor. 3 bin 577 yatak kapasitesi ile beraber Etlik Entegre Sağlık Kampüsü, 1 milyon 215 bin metrekare kapalı alanı ile toplam 9 adet hastaneden meydana geliyor. İzmir Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ise 2 bin 60 yatak kapasitesi ile 573 bin metrekare kapalı alanda 6 adet hastaneden oluşuyor. Kocaeli Entegre Sağlık Kampüsü’nde de 353 bin metrekare kapalı alanda 1180 yatak kapasiteye sahip toplam 6 adet hastane yer alıyor.

Türkerler Holding ten ekonomiye 6 milyar dolarlık katkı!

İZMİR’E YENİ YAŞAM ALANI

Türkerler İnşaat tarafından hayata geçirilen Mahall Bomonti İzmir projesi Alsancak limanının karşısında yükseliyor. Proje, sağlık, eğitim merkezlerine olan yakınlığı ve ulaşım ağlarına olan bağlantılarıyla İzmir’in yeni çekim merkezi olacak. Bölgede bulunan Bomonti fabrikasından adını alan proje, tarihsel önemi kadar süren inşaatında tarihi dokuyu koruyan çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Projede toplam 1100 adet konut, ofis ve ticari alanların yanı sıra Türkiye’de ilk defa bir yaşam alanında faaliyette bulunan orkestra çukuru bulunan bir opera ve tiyatro salonuna da buluncak. İstanbul Bomontiada projesinin benzeri olarak yükselen projede bulunan birbirinden farklı restoran ve kafelerin yanı sıra yerli-yabancı sanatçıların konserleriyle yıl boyunca festival ve etkinliklere ev sahipliği yapan Babylon da yine Mahall Bomonti İzmir bünyesinde İzmirlilerle bir araya getirecek.
 


Geri Dön