23 / 04 / 2024

Torkam Holding'ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

Torkam Holding'ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

İnşaat taahhüt, gayrimenkul, PVC profil, demir çelik, teknoloji, madencilik ve enerji olmak üzere 5 sektörde faaliyet gösteren Torkam Holding, 7.8 milyar dolarlık proje gerçekleştirmeyi hedefliyor.



Faaliyetlerine bundan tam 32 yıl önce başlayan Torkam Holding, bugün inşaat taahhüt, gayrimenkul, PVC profil, demir çelik, teknoloji, madencilik ve enerji olmak üzere 5 sektörde 17 şirketle faaliyetlerini yürütüyor. Toplam 5 bin kişilik istihdam yaratan grubun yıllık cirosu 1,2 milyar TL.

Capital'de yer alan habere göre; grubun gelirlerini ağırlıklı olarak inşaat ve taahhüt sektöründeki faaliyetleri oluşturuyor. Asya, Afrika ve Avrupa olmak üzere 3 kıtada, Almanya, Bulgaristan, Cezayir ve Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde sosyal konutlar, rezidanslar, oteller, AVM'ler ve karma projeler gerçekleştirdiklerini belirten Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, "Bu projelerimizin toplam değeri 2 milyar dolar civarında. Devam eden projelerimiz 1 milyar dolar tutarında. Ayrıca önümüzdeki 5 yılda gerçekleştirmek için 7,8 milyar dolarlık sözleşme imzaladık" diyor.

Torkam Holding ten 7.8 milyar dolarlık proje hedefi!

Torkam Holding, özellikle Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne odaklanıyor. Kongo'da 100 bin sosyal konut üretmek için anlaşma imzalayan grup, bunun dışında 200 bin metrekare inşaat alanına sahip, otel, ofis, rezidans ve AVM'den oluşan bir karma projeye imza attı. Madencilik alanında ise 2 madenin işletmesi için anlaşma gerçekleştirdi. Ülkede ve Afrika'da çok ciddi bir potansiyel gördüklerini belirten Dereli, bu potansiyeli şöyle anlatıyor: "Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin başta konut, demiryolu ve karayolları olmak üzere altyapı, madencilik ve sanayi yatırımları alanlarında ciddi bir seferberlik ve yatırım teşviki bulunuyor. Bunun yanı sıra ülkenin madencilik kaynakları bu projelerin gerçekleştirilmesi için finans modellemelerine öncülük ediyor. Biz ve 15 Türk şirketi Kuzey Afrika ülkesi olan Cezayir'de toplam 120 bin konutun yapımını gerçekleştiriyoruz. 5 milyar dolar tutarındaki bu projelerin hakedişlerinin yüzde 25'ini Türkiye'ye döviz olarak getiriyoruz. Halihazırda Afrika kıtasında 10 milyon acil sosyal konuta ihtiyaç var. Bunların tutarı ise altyapı işleriyle beraber 1 trilyon doları buluyor. Bu anlamda ciddi bir potansiyel mevcut."

Torkam Holding yurt içinde de şu an Temaşehir Konya projesinin teslimatını gerçekleştirirken 2 yeni projeye başlamanın planını yapıyor. Biri İstanbul'un Anadolu diğeri Avrupa yakasında olacak iki projenin toplam yatırım tutarını 1 milyar TL olarak açıklayan Mahmut Dereli, bu yıla ilişkin hedeflerini şöyle paylaşıyor: “2020 yılında yüzde 15'lik bir büyüme kaydettik. 2021 yılında yüzde 25'lik büyümeyle ciromuzu 1,5 milyar TL'ye ulaştırmayı planlıyoruz."

"HALKA AÇILACAĞIZ"

Torkam Holding önümüzdeki birkaç yılda halka planlıyor. Mahmut Dereli, "Sektör sayısını 10'a ciko katma değerli sektörlere ve yatırımlara ağırlık verme istiyoruz. Seffaf, denetlenebilir, yenilikçi ve vizyon sahibi bir grup olarak yol haritamızı belirliyoruz" diyor.

TORKAM Holding'ten Afrika'da 7.8 milyar dolarlık anlaşma!


Geri Dön