29 / 03 / 2024

Turkey Expo by Qatar kapılarını açtı!

Turkey Expo by Qatar kapılarını açtı!

"Turkey Expo by Qatar", başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla başladı...



Capital Exhibition tarafından organize edilen "Turkey Expo by Qatar" fuarı, Katar'ın başkenti Doha'daki Doha Exhibition and Convention Center’da (DECC) ziyaretçilere açıldı. Fuar başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla başladı.

Türkiye ile Katar arasındaki ticari ilişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasını amaçlayan, yeni girişimcilere ve yatırımcılara da ufuk açması beklenen fuarın açılışına, Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Nureddin Nebati ile Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sultan Bin Rashid Al-Khater katıldı.

Katarlı şirketler Türk iş adamlarıyla bir araya geliyor

Türk firmaların Katarlı yatırımcılarla bir araya gelmesine olanak sağlayan Körfez'in en büyük fuarlarından "Turkey Expo by Qatar", başta gayrimenkul olmak üzere çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren çok sayıda Türk şirketinin katılımıyla başladı.

Anadolu Ajansı'ndan Uğur Aslanhan'ın haberine göre; Türk şirketlerini Körfez ülkeleriyle tanıştıran en büyük fuar olma özelliği taşıyan Turkey Expo by Qatar'da başta gayrimenkul olmak üzere 100'den fazla Türk şirketi yer alıyor.

Fuar kapsamında Türk-Katar ticari ilişkilerine yönelik önemli atılımların gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Fuar ile birlikte bu yıl Katar hükumetinin de destekleriyle toplam 60 milyar dolar fon büyüklüğüne sahip Katarlı şirketler, Türk iş adamlarıyla bir araya gelecek.

Gayrimenkul, inşaat, yapı malzemeleri, bilişim, ileri teknoloji, gıda, makine ve makine ekipmanları, sağlık turizmi, tekstil, mobilya ve dekorasyon gibi birçok sektörün önde gelen temsilcileri, fuarda iki ülke arasında yatırım ve iş birliğinde bulunacak.

İnşaat ve gayrimenkul sektörünün özellikle Arap ülkelerindeki yatırımcılara ulaşmaları için büyük önem taşıyan fuar, uluslararası alanda dikkati çeken prestijli projeleri vitrine çıkarıyor.

Sektöründeki öncü firmalar, fuarda sağlayacakları yeni iş birlikleriyle Türkiye'nin tanıtımını ve yatırım potansiyelini de tanıtma fırsatı buluyor.


Geri Dön