18 / 04 / 2024

Türkiye, Avrupa hazır beton sektörüne öncülük edecek!

Türkiye, Avrupa hazır beton sektörüne öncülük edecek!

Redac ve Emlakchı Ceo'su Bilge Özdemir bugün ki yazısında Türkiye'nin , Avrupa hazır beton sektöründeki yerini kaleme aldı. İşte, Bilge Özdemir'in yazısı...



Ülkemizin coğrafi yapısı ile büyük bölümünün deprem kuşağında yer aldığı gerçeğinden hareket ettiğimizde; Bir yapınının en temel unsurunun, o yapının ayakta durmasını sağlayan betonarme taşıyıcı iskelet olduğu görülecektir. Beton ve çelik, inşaatın temel girdisini, betonarme ise inşaatın temel uygulamasını teşkil etmektedir. 


Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB);  standartlara uygun hazır beton üretimi ve kullanılmasını sağlamak amacıya   1988 yılında kurulmuş, 1991 yılında ERMCO – Avrupa Hazır Beton Üreticileri Birliği üyeliğine kabul edilmiş.  Son beş yılın Avrupa birincisi ve  Dünya üçüncü Türkiye Hazır Beton Birliği; Avrupa Hazır Beton Birliği ERMCO (European Ready Mixed Concrete Organisation)yönetim kurulundan AVRUPA HAZIR BETON BİRLİĞİ  BAŞKANLIĞI ile döndü. 1991 yılından bu yana AVRUPA HAZIR BETON BİRLİĞİ’nin (ERMCO) tam üyesi olan ve 2014 yılından bu yana da Başkanlık Komitesi’nde yer alan Türkiye, THBB Başkanı Sayın Yavuz Işık ile  Avrupa hazır beton sektörüne öncülük edecek. Her türlü yapıda ve inşaatda; yüksek katlı binaların yapımından barajlara, prefabrikasyondan metro inşaatlarına kadar geniş bir yelpazede kullanılan hazır beton, inşaat teknolojisinde vazgeçilmez bir unsur olarak karşımıza çıkmakta.  99 depreminden sonra; geçekondularda bile hazır beton kullanıldığını görmeye başladığımız ülkemizin geldiği nokta sevindiriçi, uluslararası platformda ülkemize getirilen başkanlık övünç kaynağı.


BİLGE ÖZDEMİR

REDAC & EMLAKCHI CEO



Geri Dön