19 / 04 / 2024

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'te cami inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı, Bosna Hersek'te cami inşa edecek!

Türkiye Diyanet Vakfı ile Kırşehir Belediyesi iş birliğinde Olovo şehrind hayata geçirilecek Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi'nin temeli yarın atılacak.



 

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), Kırşehir Belediyesi iş birliği ile Bosna Hersek'in Olovo şehrinde yeni bir cami hayata geçirecek.

 

Anadolu Ajansı'na yer alan habere göre, bugüne kadar Türkiye'de 3 bin 603 cami, 25 farklı ülkede ise 100'ün üzerinde cami ve eğitim binası inşa edecen TDV, Evlad-ı Fatihan diyarı Bosna Hersek'te inşa edilecek yeni cami projesini Kırşehir Belediyesi iş birliği ile gerçekleştirecek.

 

Olovo şehrinde hayata geçirilecek  Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi için TDV ile Kırşehir Belediyesinin protokol imzalamasının ardından çalışmalar başladı. Caminin temel atma törenine Bosna Hersek İslam Birliği (Diyanet İşleri) temsilcilerinin yanı sıra TDV Mütevelli Heyeti İkinci Başkanı Dr. Hüseyin Kayapınar da katılacak.


Toplam bin 520 metrekare alan üzerinde inşa edilmesi planlanan cami ve külliye, Osmanlı mimarisinin izlerini taşıyacak. Külliyenin ana işlevini oluşturacak ve aynı anda 400 kişinin ibadet edebileceği kapasiteye sahip cami, tek kubbeli ve klasik form üzerine yapılacak.

 

Külliye içerisinde caminin yanına inşa edilecek iki katlı binada ise idari ofis, misafirhane ve nikah salonu yer alacak. Tek minareli olarak tasarlanan caminin avlusunda ise yöresel taşlarla tasarlanmış bir şadırvan ve havuz da bulunacak.

 

TDV'nin Bosna Hersek'te inşa ettiği dördüncü cami

 


Dünyanın dört bir tarafından Müslümanları bir araya getiren camileri hayata geçiren TDV, Bosna Hersek'te daha önce de Gorazde şehrinde Kayseri Camisi, Tesanj şehrindeki Tesanj Camisi ve Banja Luka şehrindeki Ferhadiye Camisi'nin inşasına katkıda bulunmuştu. Ahi Evran-ı Veli Kırşehir Camisi ve Külliyesi, TDV'nin Bosna Hersek'te hayata geçirdiği dördüncü cami olacak.

 


Geri Dön