26 / 04 / 2024

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

'Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi' iddiası mecliste!

Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gök, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Türkiye Diyanet Vakfının kiracılarını icraya vermesine ilişkin soru önergesi verdi. Gök, sorusunun Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Gök, ''Aşağıdaki sorularımın Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri Ersoy tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim'' diye konuştu.

Gök, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''2020 yılının Mart ayı itibariyle ülkemizde görülmeye başlanan Covid 19 salgınının getirdiği koşullar ve alınan önlemler sebebiyle aylarca kepenk kapatmak zorunda kalan esnafımız zor günler geçirmeye devam etmekte, işyerlerini kapatmak zorunda kalan yurttaşlarımızın sayısı gün geçtikçe artmaktadır. Esnafımızın belini büken giderlerin başında kira maliyetleri gelmekte, salgın süresince verilen kısıtlı kira yardımları yetersiz kalmaktadır. Salgın koşulları ile ağırlaşan ekonomik krizde Türkiye Diyanet Vakfı'nın kiracısı olan esnafımız da kiralarını ödeyemez hale gelmiş, Diyanet Vakfı kriz içerisinde bulunan kiracılarını icraya vermiştir. Konuya ilişkin CİMER'e başvuru yaparak mağduriyetlerini ifade eden esnafa doğrudan Vakfa müracaat etmeleri yönünde bir cevap verilmiş, Diyanet Vakfı kiracılarının başvuru ve taleplerine karşı duyarsız kalmıştır. Manevi değerler temelinde kurulmuş, vergi muafiyeti bulunan ve izin almadan yardım toplayan sayılı kuruluşlardan birisi olan Türkiye Diyanet Vakfı'nın bu zorlu süreçte kiracılarına karşı tutunduğu tutum Vakfın temsil ettiği değerlerin tamamıyla çelişmektedir.''

 Türkiye Diyanet Vakfı kiracılarını icraya verdi iddiası mecliste!

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök'ün soruları:
1. Kiralarını ödeyemedikleri için Türkiye Diyanet Vakfı tarafından icraya erilen esnaflarımızın sayılarını illerimize göre açıklar mısınız?

2. 2020 ve 2021 yıllarında kiralarını ödeyememiş veya eksik ödeme yapmış, Türkiye Diyanet Vakfı'nın kiracısı olan esnaflarımızın sayılarını illerimize göre açıklar mısınız?

3. Türkiye Diyanet Vakfı'nın kiracısı konumunda bulunan esnaflarımızın sayısını illerimize göre açıklar mısınız? 

4. Türkiye Diyanet Vakfı tarafından icraya verilen esnaflarımıza Covid 19 salgını süresince verilen kira desteklerini aylık temelde açıklar mısınız?

5. Pandemi süresince kira ödemelerini yapamadığı için icraya verilen esnaflarımızın borçlarının ödenmesi, ertelenmesi veya yapılandırılması amacıyla herhangi bir çalışma yürütülmekte midir? 

Nuran AYDIN/Emlakkulisi.com


Geri Dön