28 / 03 / 2024

Türkiye ekonomik büyümede yeniden ivme yapacak!

Türkiye ekonomik büyümede yeniden ivme yapacak!

Başarır İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Alptekin Başarır 2016-2017 yılını değerlendirdi. İşte Alptekin Başarır'ın değerlendirmesi..



2016 yılı, 2015 yılından elde ettiği umutla gerek ülke ekonomimiz, gerekse inşaat sektörü açısından potansiyeli oldukça yüksek bir yıl beklentisiyle başlamıştı. Yılın ikinci döneminde gerçekleştirilen 15 Temmuz hain darbe girişimi, yalnızca siyasi istikrarımızı değil, aynı zamanda ekonomik büyüme ve kalkınma hedeflerimize etkisi altına almayı amaçlayan bir kalkışma olarak tarihimize geçti. 


15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından milletimizin gösterdiği topyekûn mücadele, dünya tarihinde benzerine rastlanamayacak bir kahramanlık destanı olarak tarihe geçti. Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısı ile milletçe gösterdiğimiz bu mücadele, ekonomimizin yeniden yükselen bir performans sergilemesini sağladı. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz ve milletimizin bu kalkışma karşısında gösterdiği mücadele, iş dünyasının üst düzey desteğiyle çok kısa sürede bertaraf edildi. Ülkede çarklar yeniden eskisi gibi bir süre sonra da artarak dönmeye başladı.


Ekonominin lokomotif sektörleri arasında ilk sıralarda yer alan inşaat sektörü açısından bakıldığında Emlak Konut, GYODER ve özel sektörün girişimleriyle gerçekleştirilen kampanyalar, adeta sektörün fitilini ateşledi. Bu kampanyaların başarısını satış istatistiklerinde hep birlikte okuduk.  Yılın son döneminde başta, Cumhurbaşkanımızın, aziz milletimizin, hükümetimizin, fedakârlık gösteren tüm iş dünyası temsilcilerimiz ve kurum ve kuruluşlarımızın inançlı ve kararlı tavırları ile zor günleri geride bırakarak büyüme yoluna girdik.


Son dönemde Türkiye’yi derinden sarsan terör olaylarına karşılık,  Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimizin kararlı duruşuyla yaraların sarılacağı,  ülke ve millet olarak, terörün ve onun ardındaki güçlerin üstesinden geleceğimiz bir yılın arifesindeyiz. Bu dönemde Türkiye, ekonomik büyümenin yeniden ivme yapacağı yeni bir yıla girmeye hazırlanıyor.  Ekonomik büyüme beklentileri yüzde 3 civarında olmasına rağmen politik ve ekonomik açıdan olumlu beklentiler ile büyüme rakamının artacağını öngörebiliriz.  Dünyada yaşanan ekonomik dalgaların bertaraf edilmesi ve artan terör olaylarının yerine barış ortamının inşa edilmesiyle yüzde 5'lik bir büyümenin Türkiye için çok uzak olmayacağını düşünüyorum.


2004 yılından beri konut, ticari blok ve HES (hidro elektrik santrali) sektörlerinde faaliyet göstererek Türkiye’ye yeni markalar kazandıran Başarır İnşaat olarak bizler de bu hedef doğrultusunda 2017 yılında yatırımlarımıza daha da ağırlık vererek sektördeki faaliyetlerimizi artıracağız. İmza atacağımız yeni yatırım projeleri ile yatırımcılarımıza kazancın yanı sıra yeni bir yaşamın kapılarını aralamayı sürdüreceğiz. 



Geri Dön