20 / 04 / 2024

Türkiye ekonomisi yüzde 3.1 büyüdü!

Türkiye ekonomisi yüzde 3.1 büyüdü!

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik çalkantılara ve dünya ticaretinde yaşanan gerilemeye rağmen Türkiye ekonomisinin son 27 çeyrektir büyümeye kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi.




Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkan Vekili, Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, dünyanın içinde bulunduğu ekonomik çalkantılara ve dünya ticaretinde yaşanan gerilemeye rağmen Türkiye ekonomisinin son 27 çeyrektir büyümeye kesintisiz olarak devam ettiğini söyledi.


Büyüme desteklenecek 


Türkiye İstatistik kurumu (TÜİK) verilerine göre, ülke ekonomisinin 2016 yılının 2. çeyreğinde yüzde 3.1 büyüdüğünü belirten DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, "Ülke olarak birçok Avrupa Birliği ve G- 20 ülkesinden daha yüksek bir büyüme rakamına ulaşmış durumdayız. Gelişmekte olan ülkelerin büyüme rakamlarına baktığımızda, sadece Çin ve Hindistan'ın gerisinde olduğunu görüyoruz" dedi.


Yeni teşvik paketlerinin büyümeyi destekleyeceğini ifade eden Başkan Kocasert, "Hükümetimizin sunduğu yatırım ve ihracata yönelik reformlar, önümüzdeki dönem büyümelerine de pozitif katkı sağlayacak" diye konuştu.


Yeni Asır 


Geri Dön