24 / 04 / 2024

Türkiye en çok Birleşik Krallık’a satış yaptı! Üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu

Türkiye en çok Birleşik Krallık’a satış yaptı! Üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu

Hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu içine alan "eşya taşımaya mahsus olan motorlu taşıtlar" ihracatında, ocak ve eylül zaman diliminde en çok dış satım Birleşik Krallık'a gerçekleşti. İşte detaylar…



Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve aynı zamanda kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus olan motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-eylül zaman diliminde 3 milyar 734 milyon 961 bin dolar olmuş oldu.

Otomotiv endüstrisi ocak-eylül zaman diliminde 22 milyar 325 milyon 73 bin dolar değerinde ürün ihraç etti.

Bu rakamın yüzde 16,72'sini var eden "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ise ocak-eylül zaman diliminde, 3 milyar 734 milyon 961 bin dolara kadar çıktı.

Ocak-eylül zaman diliminde104 ülke ile özerk ve aynı zamanda serbest bölgeye hafif ticari araç-kamyonet ve bununla birlikte kamyon ihracatı gerçekleştirildi.

Sektörün ocak-eylül zaman diliminde bu ürün grubunda en fazla ihracat yapmış olduğu ülke Birleşik Krallık oldu.

Geçtiğimiz sene ocak-eylül zaman diliminde 1 milyar 170 milyon 61 bin dolar değerindeki "eşya taşımaya mahsus olan motorlu taşıtlar" dış satımı yapılan Birleşik Krallık'a, bu senenin aynı zaman diliminde yüzde 13,21 azalışla 1 milyar 15 milyon 540 bin dolar değerinde ihracat yapıldı.

Birleşik Krallık'a yapılan bu ihracat, üç çeyrekteki toplam hafif ticari araç-kamyonet ve aynı zamanda kamyon dış satımının yüzde 27,19'unu oluşturmuş oldu.

Türkiye en çok Birleşik Krallık’a satış yaptı! Üç çeyrekte 3,7 milyar dolar oldu


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön