29 / 03 / 2024

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden milli duruş çağrısı!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden milli duruş çağrısı!

Avrupa Hazır Beton Birliği ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, "Zeytin Dalı Harekâtı"na destek vererek millî duruş çağrısında bulundu.



Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO) ve THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, Türkiye’nin Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı “Zeytin Dalı Harekâtı”na destek vererek millî duruş çağrısında bulundu.

 

Başkan Yavuz Işık,TSK’nın Suriye’nin Afrin kentinde terör tehdidini sonlandırmak amacı ile başlattığı "Zeytin Dalı Harekâtı" sonrası ekonomik gelişmeleri değerlendirdi. Işık, "Son açıklanan rakamlar ışığında Türkiye inşaat sektörü 3. çeyrekte %18,7 gibi muhteşem bir büyüme performansı sergilemiştir. 2017 yılının tamamında inşaat sektörü rekor bir büyüme ile yılı tamamlamıştır. Suriye’deki operasyonlar, Türk inşaat sektörünün ve hazır beton, çimento, demir çelik, yapı malzemesi gibi bağlantılı tüm imalat sanayi sektörlerinin 2018 yılındaki performansını hiçbir şekilde olumsuz etkilemeyecektir. Operasyonun başından itibaren Türkiye’deki hiçbir ekonomik gösterge olumsuz etkilenmemiş aksine kurda gevşeme yaşanmış, Borsa İstanbul Endeksi rekor seviyelere ulaşmıştır. Tüm bunlar Türkiye ekonomisinin altyapısının ne derece kuvvetli olduğunu tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir." ifadelerini kullandı. 


Başkan Yavuz Işık, Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğini söyledi. Işık, "Milletimiz, içeriden ya da dışarıdan gelebilecek her türlü tehdide karşı bugüne kadar olduğu gibi birlik ve beraberlik içerisinde kenetlenmelidir. Ülkemize tehdit oluşturan terör unsurlarına karşı Afrin’deki tüm kahraman askerlerimizin yanındayız. Operasyonda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah´tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Aziz Milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." açıklamalarında bulundu. 


Geri Dön